Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší škandál s očkovaním: Adrianka (1,5) po vakcíne dostala cukrovku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr)

BRATISLAVA - Rodičia chcú zažalovať nemocnicu! Len dva dni uplynuli od pohrebu mladého Kamila (†31) zo Stupavy, ktorý po injekcii proti alergii upadol do kómy, z ktorej sa neprebral a už sa objavil ďalší škandalózny prípad spojený s očkovaním. Len 18-mesačnej Adrianke takmer bezprostredne po aplikácii povinnej hexavakcíny diagnostikovali cukrovku a jej rodičia sú presvedčení o tom, že za doživotné ochorenie ich dcérky môže práve očkovanie. Informovala o tom Tv JOJ.

Adrianka má len 1,5 roka a už teraz je odkázaná na pravidelné podávanie inzulínu. Podľa jej rodičov za to môže povinné očkovanie, ktoré absolvovala len dva dni predtým, ako jej cukrovku diagnostikovali. Adrianke pichli hexavakcínu, ktorou sa u nás zo zákona musia očkovať všetky deti medzi 11. a 12. mesiacom života.

Preventívne očkovanie by malo deťom zaistiť obranu voči infekčným ochoreniam. Zahŕňa v sebe protilátky proti šiestim vážnym ochoreniam ako je záškrt, tetanus, detská obrna či žltačka typu B. Adrianke však podľa jej rodičov navždy skomplikovala život. Deň po aplikácii sa jej po tele vyhádzali červené škvrny a krátko na to ju hospitalizovali na kožnom oddelení. Tam si jej matka vypočula krutý verdikt - jej dieťa má cukrovku.

Keďže v rodine Adrianky nikto nikdy cukrovkou netrpel, rodičia sú presvedčení o tom, že ju vyvolalo očkovanie a podali preto podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Tam však so svojou sťažnosťou nepochodili, podľa úradu totiž lekári ani nemocnica nepochybili a tak sa do prípadu zapojil advokát, ktorý už pripravuje obžalobu.

V utorok pochovali Kamila (†31) zo Stupavy, ktorý po takmer 2-mesačnej kóme prehral svoj boj o život. Do hlbokého bezvedomia sa dostal po tom, čo po očkovaní proti alergii dostal anafylaktický šok. Kamil v marci tak, ako mnohokrát predtým, zašiel za svojou lekárkou, aby mu pichla injekciu na utlmenie nepríjemných príznakov alergie. Krátko po aplikácii ho však začali svrbieť oči a o chvíľu na to stratil vedomie. Dostal anafylaktický šok a z alergologickej ambulancie ho ihneď previezli do nemocnice, kde po necelých dvoch mesiacoch naposledy vydýchol. Zdrvení rodičia po pohrebe syna odkázali ľuďom, aby si každú jednu injekciu rozmysleli, pretože aj keď je to banálna vec, môže zničiť život človeka a všetkých okolo neho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu