Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Školstvo nemá na platy, ale... Univerzita kúpila rektorovi limuzínu za 63 tisíc!

Rektor Mičieta v nákupe drahého auta problém nevidí, staré mu už nevyhovovalo. Zobraziť galériu (4)
Rektor Mičieta v nákupe drahého auta problém nevidí, staré mu už nevyhovovalo. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Slovenské školstvo sa topí vo finančných suchotách, učitelia pracujú za almužnu, na niektorých školách sa však nájdu peniaze aj na luxusné autá. Bratislavská Univerzita Komenského pred niekoľkými dňami prevzala honosnú limuzínu pre svojho rektora Karola Mičietu. Mercedes Benz triedy E stál vyše 63-tisíc eur.

O nákupe Mercedesu za 63-tisíc eur informuje denník Sme. Rektor univerzity Karol Mičieta sa v článku bráni, že sa "nemôže nechať zabiť v starej kraksni". Profesor Mičieta sa ako rektor doposiaľ vozil na osem a pol ročnom Audi, ktoré podľa neho prestávalo plniť základné bezpečnostné nároky. Rektor tvrdí, že nový Mercedes musí byť aj reprezentatívne vozidlo, ktorým sa nechodí do samoobsluhy. Denník pripomína, že do súťaže o dodanie nového auta sa zapojila iba jedna firma, MotorCar. Rektor odmieta, že by parametre auta boli ušité na konkrétny typ. Zadanie si pýtalo päťstolitrový kufor, čo je podľa Mičietu primerané, ak sa v aute majú odviezť štyria ľudia aj s batožinou na letisko.

Karol Mičieta
Zobraziť galériu (4)
Karol Mičieta  (Zdroj: SITA)

Rektor Univerzity Konštantína filozofa v Nitre Libor Vozár používa jedenásťročný Peugeot 607, ktorý mu stačí. Šéf Ekonomickej univerzity v Bratislave má desaťročný Mercedes.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu