Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opilecký rekordér z východu: Zo siedmich promile triezvel celé tri dni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VEĽKÉ KAPUŠANY - Tomu sa povie párty! Keď do nemocnice v Michalovciach doviezli doslova na mol spitého pána, veľa šancí mu nedávali. V krvi mu totiž namerali až 7,1 promile, ktoré si „odniesol“ z miestnej krčmy po zrejme najväčšom opijáši svojho života. Michalovským lekárom sa však nakoniec pijana z ťažkej otravy alkoholom podarilo dostať. Gigantickú opicu však vyležal až po troch dňoch. Informovala o tom Tv Markíza.

Rekordéra z Veľkých Kapušian našli ležať na chodníku v bezvedomí policajti, ktorí mu okamžite zavolali záchranárov. Tí ho po prevoze do michalovskej nemocnice odovzdali do rúk lekárom, ktorí po prvotných vyšetreniach ostali v šoku. Mužovi v krvi namerali neuveriteľných 7,1 promile, čo je ťažká otrava alkoholom.

Nechýbalo veľa a muž by už v živote pohárik neobrátil. „Prechodne sme museli s ním prevádzať aj podpornú pľúcnu ventiláciu,“ povedal primár michalovskej nemocnice Ladislav Becker. Lekárom sa ho však s vypätím všetkých síl nakoniec podarilo zachrániť. Alkohol v krvi mu však museli „čistiť“ celé tri dni.

„Po 16-tich hodinách liečby mal ešte alkohol v krvi. Vyše 2,3 promile. Po 18-20-tich hodinách postupne nadobúdal vedomie a odpovedá na naše otázky,“ dodal primár. Riskantný opilecký záťah tak nakoniec skončil relatívne šťastne. Koľko však toho musel muž do seba „nahádzať“, aby nafúkal až 7 promile? Štyri a pol litra vína, 1,5 litra tvrdého alebo 23 veľkých pív. To skolí naozaj aj silného chlapa.

Napriek tomu, že 7,1 promile je „úctyhodný“ výsledok, muž z Veľkých Kapušian je v rebríčku najväčších opilcov až na druhom mieste. Prvé obsadil opilec, ktorému namerali o niečo viac, 7,3 promile. Na Čechov však nemáme, ich opilecký rekordér sa „pýši“ 12,3 promilami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu