Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košičanovi (22) hrozí za smrť deduška 5 rokov: Vrútil sa do zákruty a dostal šmyk

Dôchodca v škodovke zahynul Zobraziť galériu (3)
Dôchodca v škodovke zahynul (Zdroj: polícia)

KOŠICE – Smrťou 87-ročného dôchodcu skončila čelná zrážka dvoch áut, ku ktorej došlo včera pred obedom na ceste medzi obcami Ždaňa a Skároš. Mladý Košičan (22) za volantom Fabie v zákrute neprispôsobil rýchlosť, na zasneženej ceste dostal šmyk a s autom vyletel do protismeru. Tam sa zrazil s protiidúcim Hyundaiom. Náraz bol tak silný, že deduško na sedadle spolujazdca vo Fabii bol na mieste mŕtvy.

Na neopatrnosť mladého vodiča z Košíc v nedeľu doobeda doplatil jeho starší spolujazdec smrťou. Mladík na Škode Fabia v nedeľu okolo 11-tej prechádzal cestou medzi obcami Ždaňa a Skároš, keď pri prejazde zákrutou dostal na zasneženej ceste šmyk. „Nezvládol vedenie vozidla, zadnú časť vozidla otočilo vpravo a v bočnom šmyku cez pozdĺžnu súvislú čiaru prešiel do protismeru,“ uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Košičanovi (22) hrozí za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Protiidúci Košičan (59) za volantom Hyundaiu sa rútiacej škodovke už nestihol vyhnúť a došlo k zrážke. Dôchodca, ktorý sedel na mieste spolujazdca vo Fabii, bol na mieste mŕtvy. Vodič a spolujazdkyňa z Hyundaiu utrpeli zranenia, z ktorých sa budú liečiť 4 týždne. Paradoxne najlepšie pri tragickej nehode obišiel jej vinník, ktorý sa zranil len ľahko.

 

Košičanovi (22) hrozí za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Mladík má za smrť a zranenia účastníkov nehody na krku obvinenie. „Dopravnú nehodu zapríčinil 22-ročný vodič a vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví,“ dodal Szabó. Košičana zatiaľ stíhajú na slobode. Ak mu vinu dokážu, hrozí, že vo väzení strávi až 5 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu