Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci vyhrali: Most Chucka Norrisa premenovaný aj bez politikov!

Most Chucka Norrisa
Most Chucka Norrisa (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Most Chucka Norrisa v Bratislave predsa len bude! Povedali si miestni obyvatelia, ktorí sa nechcú zmieriť s rozhodnutím úradov o tom, že tento názov nie je pre stavbu spájajúcu Slovensko s Rakúskom vhodný. Otvorili ho preto nanovo, a tentokrát už podľa svojich predstáv.

Skupinka nadšencov sa cez víkend zišla v Devínskej Novej Vsi, aby dala najavo svoju nespokojnosť s rozhodnutím Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) o tom, ako sa bude volať nový cyklomost. Otvorili ho preto znova a tentokrát už pod názvom, ktorý si vybral ľud.

"Sme tu preto, aby sme napravili jednu veľkú neprávosť. Keď sa dokončoval tento most, Bratislavský samosprávny kraj zverejnil anketu, v ktorej mohli ľudia hlasovať o jeho názve," spustil jeden z organizátorov akcie Samuel Trnka.

Jemu ani ostatným zúčastneným sa nepáči, že úrady nerešpektovali vôľu občanov a mosť pomenovali aj tak po svojom. Anketa teda bola podľa nich zbytočná. "Ten názov je v rozpore so želaním ľudu. A preto dnes spoločne prikladáme ruku k dielu a po tom čo si most otvorili radní páni, otvoríme konečne most aj my občania. Ale už poriadne, spravodlivo a so správnym názvom," vysvetlil Trnka.

Most Chucka Norrisa predsa len bude

Bratislavský samosprávny kraj vyhlásil o pomenovaní cyklomostu, ktorý otvorili koncom septembra, anketu. Názov "Most Chucka Norrisa" skončil na prvom mieste po tom, čo získal vyše 12 tisíc hlasov. Napriek tomu ho po dohode s rakúskou stranou pomenovali "Most slobody". Ako vtipne poznamenal podpredseda BSK Ivo Nesrovnal, rozhodli sa tak preto, lebo "cez Chucka Norrisa nemožno prejsť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu