Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Výzvu proti vládnemu výboru pre homosexuálov podpísalo viac ako 3600 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Celkom 3643 ľudí sa do dnešného dňa podpísalo pod výzvu proti vzniku výboru pre práva lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI) osôb. Tú jej iniciátori doručili na Úrad vlády SR, kde dnes vládny kabinet bude o tejto otázke rokovať.

"Iniciátori Výzvy sa oprávnene obávajú, že ataky na rodinu a manželstvo, ktoré hrozia z vytvorenia takejto stálej ideologickej platformy, ktorá vôbec nerešpektuje hodnotovú neutralitu štátu, budú viac narastať a výnimočná hodnota rodiny a manželstva bude ďalej degradovať práve tým, že sa iným zväzkom priznajú rovnaké práva a úcta, ktoré patria iba manželstvu a rodine," uviedol jeden z iniciátorov výzvy Marek Nikolov z občianskeho združenia Pastor Bonus.

V doručenom dokumente signatári požadujú premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby zastavil vytvorenie nového výboru, ktorý by podľa nich skôr rozdeľoval spoločnosť, ako ju spájal.

Rezort diplomacie, ktorý navrhol vznik tohto výboru v rámci rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, svoj návrh odôvodňuje úsilím o zlepšenie postavenia osôb s odlišnou sexuálnou orientáciou v slovenskej spoločnosti. Zároveň by mal vznik takéhoto inštitútu zvýšiť ochranu práv týchto ľudí a zefektívniť tvorbu a realizáciu štátnej politiky v danej oblasti. "Je nevyhnutné vytvoriť platformu na riešenie a diskutovanie uvedenej problematiky v širšom okruhu zainteresovaných subjektov," zdôvodňuje ministerstvo zahraničných vecí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu