Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na svahu v Tatranskej Lomnici sa zastavil čas

Ako sa lyžovalo kedysi Zobraziť galériu (9)
Ako sa lyžovalo kedysi

TATRANSKÁ LOMNICA – Na prvý pohľad trocha zvláštni lyžiari dnes brázdili svah Buková hora v Tatranskej Lomnici. Boli čudne oblečení a mali výstroj spred takmer storočia. Sú to ľudia, ktorí milujú staré časy a občas si ich takto pripomenú.

Niektorí prizerajúci si mysleli, že sú to čudáci. Väčšina to však hneď pochopila ako aktivitu ľudí, ktorí si jednoducho ctia históriu. Na moderných lyžiach to podľa nostalgických lyžiarov nie je žiadna zábava. „Lyžovať sa na nich dokáže aj nemehlo. Ozajstné majstrovstvo a umenie lyžiara sa však ukáže až na takýchto poctivých drevených lyžiach,“ ukazuje sympatická mladá lyžiarka v odeve spred storočia. „Rozdiel medzi týmito a modernými lyžami je v tom, že tieto majú dušu. Idú jednoducho tam, kam chcú ísť ony, a nie lyžiar,“ bafkajúc zo svojej fajky dopĺňa jej partner.

Najdôležitejšie pre historických lyžiarov sú štýlové doplnky. U dám sukňa, noblesný klobúk a samozrejme kabelka s tajným obsahom. Vraj v nej nesmie chýbať zrkadielko a občerstvenie. Štýlovo oblečení musia byť samozrejme aj muži. Povinný obsah ich koženej kapsy vraj tvorí slanina alebo klobása, fajka a dobrý tabak.

Ako sa lyžovalo kedysi

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu