Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matoviča napína z lesbičky, ktorú mal mať na kandidátke: Ide o sex!

Igor Matovič a Romana Schlesinger
Igor Matovič a Romana Schlesinger

BRATISLAVA - Tvorbu svojej kandidátky sa na svojom blogu rozhodol popísať líder Obyčajných ľudí Igor Matovič. Priznal, že sa ho snažili korumpovať a miesto si kúpiť. Neodpustil si však ani poznámku na adresu sexuálneho života Romany Schlesinger, aktivistky, ktorá sa takmer ocitla na jeho kandidátnej listine.

Matovič vs. Ďurkovič

Matovič uviedol, že musel pri zostavovaní konečnej verzie kandidátky použiť "nejaký kľúč či sito," aby 200 predvybraných ľudí skresal na potrebný počet. Na listinu sa tak nedostal napríklad aktivista Ladislav Ďurkovič, ktorý chcel pribrať aj aktivistku za práva gayov a lesieb Romanu Schlesinger. 
 
Ďurkovič sa s Matovičom napokon nedohodol a odvtedy si nevedia prísť na meno. Líder OĽ volá aktivistu "ohrdnutou nevestou," Ďurkovič ho na oplátku nazval "úbožiakom." 
 
Z mladej lesbičky ho napína
 
Keď predseda Obyčajných ľudí popisoval tvorbu kandidátky, nevyhol sa ani tejto téme. Ľudskoprávnej aktivistke Schlesinger vraj nedal priestor preto, že ho z nej napína. Podľa neho ide o slečnu, "ktorá sa verejne chváli, ako sa utešene pomilovala so svojou milenkou po tom, ako prišla z Lampy. Sorry, ale z takých ľudí mi je osobne na zvracanie, a nie, aby som podstupoval dobrovoľné sebatrýznenie a platil im ešte aj kampaň. Ak to niekto odo mňa očakával, sorry, ale nech to urobí on/ona," uviedol.
 
Ide o narážku na blog mladej aktivistky, ktorý popisoval jej vystúpenie v relácii Štefana Hríba Lampa, kde bola s exministrom Vladimírom Palkom, ktorý je mimochodom tiež na kandidátke OĽ. V texte sa sťažuje, ako ju Palko v relácii "označoval primárne skrz sex." 
 
Jej popis "utešeného milovania" po relácii bol takýto: "Potom sme robili presne to, čo Palko označil za podstatu LGBT práv. Škoda, že ani len netuší, že milovanie je ako úspešná diskusia – že je to vyvrcholenie tých najúprimnejších argumentov a emócií," napísala Schlesinger.
 
Kto si chcel kúpiť poslanecké kreslo?
 
V Matovičovom blogu bola ešte jedna zaujímavá informácia. Pri tvorbe kandidátky sa údajne snažili šéfa Obyčajných skorumpovať. "Dobre, pán Matovič, a teraz mi povedzte koľko," spýtal sa ho vraj človek, ktorý mal záujem byť na jeho kandidátke. Poslanec peniaze odmietol a mužovi povedal, že za miesto u nich sa neplatí. Meno muža Matovič neuviedol.
 
Nie je to prvýkrát, čo Matovič zverejnil pokus o korupciu. Najväčší škandál vznikol hneď po posledných parlamentných voľbách, keď mu jeho známy údajne ponúkol 20 miliónov eur, ak by spolu s kolegami nezahlasoval za novú vládu a vyvolal predčasné voľby. "Bolo mi povedané, že je to ponuka z podnikateľských kruhov. Podľa sumy, ktorú je niekto ochotný zaplatiť za druhý pokus vo voľbách, niekomu veľmi záleží, aby sa opäť mohol dostať ku korytu," uviedol vtedy. Neskôr vyhlásil, že išlo o žart.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu