Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sneh zasypal cesty v Poprade, niektoré sú neprejazdné

Sneh prekvapil aj cestárov v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Sneh prekvapil aj cestárov v Banskej Bystrici (Zdroj: SITA)

POPRAD - Niektoré cesty v okrese Poprad sú stále neprejazdné. Zatvorená a neprejazdná bola k 18:00 cesta Mengusovce – Štôla – Vyšné Hágy, Batizovce – Gerlachov a cesta medzi Štrbou a Šuňavou. Podľa riaditeľa Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja v Poprade Ľubomíra Spišského však žiadna z obcí nie je odrezaná od sveta.

Cesta cez Štôlu a cez Gerlachov predstavujú spojky medzi podhorím a Vysokými Tatrami. Do Tatier sa dá dostať po ďalších cestách. „Stále tam sneží a fúka silný vietor. Na ceste je poľadovica. Cestu pluhujeme, ale nemá význam to posýpať, keďže to vietor a sneh opäť zafúka,“ opísal situáciu na ceste medzi Mengusovcami a Štôlou Ľubomír Spišský. Podobne je to aj na ďalších zatvorených úsekoch. V piatok nasadia popradskí cestári na sprejazdnenie cesty medzi Štrbou a Šuňavou snehovú frézu. Do obce Šuňava sa však dá dostať po druhej ceste cez „Hrby“, ktorá je zjazdná.

Polícia upozorňuje vodičov idúcich do Popradu a hlavne smerom Svit a Vysoké Tatry, že sa na cestách tvorí poľadovica. Pre značné množstvo dopravných nehôd a škodových udalostí polícia žiada vodičov, aby sa vyhli týmto cestám, prípadne tu vôbec nejazdili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu