Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžerovi hrozí väzenie za 0,1 gramu konope, politici sú pohoršení

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRENČÍN - Poriadny "úder" kriminálnej scéne zasadili v nedeľu policajti z Bánoviec nad Bebravou. Na Komenského ulici chytili miestneho mladíka (17) a našli uňho 0,1 gramu marihuany. Dvom známym tváram táto na Slovensku bežná správa pokazila náladu.

"Obvinenému hrozí trest odňatia slobody  až na tri roky," uviedol v tejto súvislosti trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Dodal, že keďže ide o mladistvého, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

Mladíka, ktorý mal mikroskopickú dávku pre vlastnú spotrebu, obvinili z nedovolenej výroby  omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
 
Nad správou sa na sociálnych sieťach pozastavil Martin Poliačik zo SaS aj aktivista Laco Ďurkovič, ktorý má kandidovať za Obyčajných ľudí. 
 
"Dúfam, že sú páni policajti na seba hrdí a dostanú príplatok. Dostali kriminálnika z ulice... 0,1 gramu. Ech," povzdychol si Poliačik. "Kedy už toto bláznovstvo v tejto krajine skončí," pridal sa Ďurkovič.
 
Slovensko je známe tvrdým a nekompromisným prístupom k užívateľom drog. Iná situácia je v okolitých krajinách, najmä Česku, kde sa mladí neboja zapáliť si "jointa" aj na verejnosti. Držanie malého množstva drogy pre osobnú potrebu je tam dekriminalizované. U nás by za to hrozilo väzenie či podmienečný trest.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu