Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kaliňák zrejme úkoloval novinárku Pravdy: Podľa prepisov jej hovoril bejby

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (3)
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Do redakcií slovenských médii prišli prepisy odposluchov! Objavili sa aj na internete.

Informáciu priniesol portál Aktuálne. Vyplýva z nich, že denník Pravda nerobil žurnalistiku, ale niekomu slúžil ako nástroj boja o moc, prevažne proti Ľubomírovi Galkovi. V odposluchoch figuruje okrem novinárov Pravdy aj istý "Robo". V rozhovore dvoch novinárov Vanda spomína aj meno Kaliňák. "Lebo teraz mi volal nazúrený Kaliňák, že mám mu vrátiť papiere a že on sa na nás vyse*ie a hento a hento, a ja vieš, som nič nevedela."

Ako uvádza sme.sk, exminister vnútra Robert Kaliňák ani redaktorka Pravdy Vanda Vavrová nepopreli pravosť prepisov. Kým Vavrová si nepamätala, o čom s Kaliňákom hovorila, on odpovedal stručne. "Keď sú dôverné, tak nechápem, akú chcete reakciu," odpísal na požiadavku, aby vysvetlil telefonáty s Vavrovou.

Šéfredaktorka Pravdy Nora Slišková odmieta tvrdenie, že by bola Vavrová Kaliňákovou spojkou. "Je smiešne, čo si pán Kaliňák rozpráva a myslí, môže sa akurát tak hanbiť. Môžem vás ubezpečiť, že Vanda nie je nijaká spojka,“ napísala sme.sk.

Prepisy nemajú žiadnu hlavičku, ani pečiatku. Mail redakciám však poslal človek z rovnakej adresy, z ktorej včera prišla do médii informácie o odpočúvaní tej istej novinárky Pravdy ešte za Ficovej vlády. Ich pravidvosť v stredu potvrdil aj exminister Jaroslav Baška.

Vanda Vavrová

Vanda Vavrová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív V.V.)

Práve novinárka Vanda Vavrová už v minulosti čelilia podobnému problému. Podľa informácií, ktoré na blogu zverejnil Ján Füle, musela opustiť denník Pravda kvôli tomu, že vynášala informácie Robertovi Kaliňákovi. Vrátila sa tam po zmene majiteľov.

Zaujímavé je aj to, ako sa oslovovali navzájom. Novinárku totiž Kaliňák oslovoval bejby a miláčik!

"Strana Smer SD sa k praktikám pána Galka už jasne vyjadrila a nebude komentovať ďalšie bahno a špinu z jeho dielne," vyhlásil hovorca strany SMER-SD Erik Tomáš. O prepisoch sa krátko zmienila vo večerných správach aj TV Markíza.

UNIKNUTÉ PREPISY SI MÔŽETE POZRIEŤ TU.

Prepisy uverejnil na svojom FB profile aj Gabriel Šipoš z Transparency International.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu