Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Unikátne reproduktory: Za novou technológiou stojí aj slovenský politik!

Mário Lelovský Zobraziť galériu (4)
Mário Lelovský

BRATISLAVA - Svet hudobnej techniky má nového lídra. Ako sa Topkám podarilo zistiť, za reproduktormi s momentálne najlepším zvukom na planéte stojí Slovák Mário Lelovský. Ak by ste si ho však chceli vychutnať vo vašej obývačke, zaplatili by ste za toto unikátne zariadenie najmenej 160 tisíc eur!

Stĺpové reproduktory s najdokonalejším zvukom na svete sa podarilo po niekoľkoročnom vývoji vytvoriť československému projektu Ante Supersonic One. Stojí za ním aj Mário Lelovský zo strany Slobodné fórum, ktorý založil značku a vystupoval ako investor. Konkrétny vývoj mali na starosti českí odborníci. Dokonalosť audiosústavy spočíva vo využití až dvoch basákov v jednom reproduktore, každý s priemerom 55 cm, a tiež vďaka množstvu vzduchu, ktorý basový reproduktor využíva – k dispozícii má až 420 litrov. Jeden reprák váži 360 kilogramov a jeho predná časť je vyrobená zo špeciálneho materiálu. Hoci vzhľadom pripomína hliník, v skutočnosti sa jedná o keramickú zliatinu, umelý kameň upravený proti poškriabaniu.

Výnimočný je aj dizajn audiosústavy, ktorý nedávno vyhral prestížne ocenenie na veľtrhu High End Praha 2011 v konkurencii najlepších svetových tvorcov. Pripomína Lamborghini Reventón, ktorý bol inšpiráciou pri jeho tvorbe. ,,Ide o unikátne reproduktory, ktoré nemajú vo svete konkurenciu. Žiadny reproduktor nehrá tak dobre ako práve Ante Audio,“ pochvaľuje si investor novej technológie Lelovský.

Ten sa do povedomia verejnosti dostal svojim angažovaním v Slobodnom fóre Zuzany Martinákovej, kde pôsobí ako podpredseda pre ekonomiku. To, že má mimoriadne pozitívny vzťah k novým technológiám, potvrdzuje aj fakt, že býva v inteligentom nízkorozpočtovom dome. Môže sa pochváliť automatickým regulovaním žalúzií podľa polohy slnka, energetickou úsporou vďaka slnečným kolektorom čerpaniu energie zo zeme a plne automatizovaným ovládaním teploty, osvetlenia či kamerového systému v celom dome.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu