Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hedvigin advokát podá sťažnosť za zastavenie vyšetrovania

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

DUNAJSKÁ STREDA - Právny zástupca študentky Hedvigy Malinovej, ktorá sa podľa jej nezmenenej verzie stala obeťou útoku dvoch mladíkov, podá sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania, pretože to umožňuje trestný poriadok. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede v Dunajskej Strede advokát poškodenej študentky Gábor Gál.

Chcú, aby bol vyšetrovací spis doplnený o svedecké výpovede. Podľa Gála sa zdá, že celý prípad smeruje k tomu, aby bola jeho klientka diskreditovaná a nie k tomu, aby sa celá kauza vyšetrila. Na otázku médií, kto tu podľa neho klame, odpovedal, že je na strane Hedvigy.

Gál dodal, že Hedviga sa v pondelok s pomocou psychiatra rozpamätala, že s nikým nehovorila po telefóne, ale sa osobne rozprávala s dvojicou v modrom aute s maďarským evidenčným číslom, ktorá sa jej pýtala na cestu do Nových Zámkov. Študentka ešte stále svoje výpovede dopĺňa a mení. Gál uviedol, že požiada maďarské médiá, aby pomohli nájsť mladý pár, s ktorým sa rozprávala. Na tlačovej besede uviedla, že polícia na ňu vyvíjala veľký tlak a nútila ju, aby sa priznala, inak pôjde do väzby. Dodala, že policajti jej ani raz neponúkli rekonštrukciu, ktorá by vniesla viac svetla do prípadu.

Gábor Gál napadol spôsob, akým bola vykonaná expertíza Hedviginho oblečenia. Povedal, že na expertízu zobrali blúzku, ale nie ostatné časti odevu, ktoré mala v inkriminovaný deň na sebe. Jej sukňa bola podľa Gálových slov špinavá, čo malo stačiť ako dôkaz toho, že pri útoku spadla na zem. Túto časť incidentu údajne spochybňuje vyšetrovací spis, v ktorom sa hovorí, že na Hedviginej blúzke sa nenašla zemina a teda na zem spadnúť nemohla. Gál kritizoval posudok znalca z traumatológie, ktorý podľa jeho slov znegoval posudky lekárov. Vstupná lekárska správa hovorí o tom, že študentka mala po útoku pomliaždenú tvár, natrhnutú peru a otras mozgu. Ukázalo sa, že krv, ktorú mala študentka na ušiach a tvári, bola len nanesená rukou, keď jej tiekla krv z nosa. Nikto podľa Gála nehovoril, že mala nejaké závažné poranenia. Hedviga dodala, že pred augustovým útokom žiadne zranenia nemala.

Gál uviedol, že Hedviga je dobrá študentka, tichej povahy a nevidí dôvod, prečo by si to všetko vymyslela len aby nemusela ísť na skúšku. Odmietol aj špekulácie o tom, že v tomto prípade ide o spravodajské hry alebo nejaký skrytý zámer v pozadí. V súvislosti s detektorom lži Gál pripomenul, že pripadá do úvahy iba vtedy, že bude pokračovať trestné konanie, alebo sa začne úplne nové. Detektor lži má na Slovensku iba doplnkovú funkciu. Povedal, že jej DNA na obálke je tam preto, lebo si ju sama lepila. Nie je mu však jasné, prečo sa písmo na obálke neporovnalo s rukopisom možných páchateľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu