Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vandali spustošili osadu na Orave, zničili desiatky chát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TVRDOŠÍN – Nehorázny hyenizmus! Len takéto slová majú záhradkári z oravského Tvrdošína pre neznámych vandalov. Tí v noci zničili takmer všetky chaty v záhradkárskej osade. Škody sa pohybujú minimálne na hranici 10-tisíc eur.

Páchateľov, ktorí vyčíňali v noci z pondelka na utorok, bolo pravdepodobne viacero. Výrazne poškodili takmer všetkých 36 záhradných chát v oblasti.

„Keď som ráno objavil túto spúšť, tlačili sa mi slzy do očí. Nedá sa to nazvať inak ako nehoráznym hyenizmom. Zariadenie viacerých chatiek bolo totálne zničené. Presný rozsah škôd sa ani neodvážim vyčísliť. Množstvo vybitých okien, rozkopnutých dverí, ale aj odcudzených predmetov sa prakticky nedá zrátať,“ uviedol predseda združenia tamojších záhradkárov Vladimír Betušťák.

Záhradkár si nemyslí, že si vandalov niekto všimol. Osada sa totiž nachádza v pomerne odľahlej prírodnej lokalite. „Do budúcnosti nám asi nezostáva nič iné, iba riskovať vlastné zdravie a striedať sa v strážení. Do civilizovanej spoločnosti však takéto úbohé konanie rozhodne nepatrí,“ skonštatoval.

„Je to pre nás všetkých obrovská rana. Spoločne si to tu v priateľskej atmosfére zveľaďujeme už viac ako dve desaťročia. Párkrát sme sa už stretli s vandalizmom menších rozmerov, no toto je niečo doslova nepredstaviteľné. Pri pohľade na zdemolovaný každý kúsok vybavenia zostáva čo i len trochu súdnemu človeku stáť rozum,“ dodal Betušťák.

Polícia začala stíhanie za krádež aj za poškodzovanie cudzej veci, informoval Topky.sk žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. "V súčasnej dobe prebiehajú procesné úkony," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu