Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšia policajná blamáž: Keď sa lyžoval, zmizla mu zbraň

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Po tom, čo minulý týždeň šokovali Slovensko policajné škandály so zabudnutými samopalmi vzoru 58, sa nám podarilo zistiť, že sa muži zákona nevyhli ani ďalším podobným „chybičkám“. Vlani prišiel kurióznym spôsobom o služobnú zbraň aj bratislavský policajt. Neuveriteľné je, že celý prípad sa stal počas jeho súkromnej dovolenky na zasnežených svahoch Donovalov.

Slniečko svieti, lyžovačka v plnom prúde, problémy z práce hodené za hlavou. Aj takto mohla vyzerať dovolenka bratislavského policajta. No všetko skončilo vo chvíli, keď prišiel na hotel. Zistil totiž, že v izbe, kde bol ubytovaný, chýba jeho služobná zbraň CZ 75. Tak tento prípad sa stal ešte vlani v marci, v čase, keď šéfoval ministerstvu vnútra Róbert Kaliňák. Dodnes však polícia o prípade mlčala.

Pochybenie priznala až po tom, čo sme sa o prípad začali zaujímať v súvislosti so stratami služobných zbraní z minulého týždňa. „Ku krádeži služobnej zbrane došlo dňa 9. 3. 2010 na Donovaloch v jednom z hotelov. Policajt, ktorému bola zbraň odcudzená bol disciplinárne potrestaný,“ potvrdil nám bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Policajt, ktorý bol zaradený na útvare pohotovostnej motorizovanej jednotky, poriadne riskoval. V čase služobného voľna totiž nemal čo pri balení medzi lyže a snehule vložiť aj služobnú zbraň. Dodnes sa spomínaná pištoľ nenašla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu