Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mečiar: Smer túži po moci, do vlády pôjde s hocikým

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Slovensko smeruje k sociálnemu konfliktu a je len otázkou času a spôsobu, kedy sa odohrá. Na brífingu po skončení Republikového predstavenstva ĽS-HZDS v Trenčíne to dnes povedal predseda strany Vladimír Mečiar.

Hnutie sa podľa neho ešte stále vyrovnáva s výsledkom parlamentných volieb. "Dosť veľa sme urobili preto, aby sa toto obdobie definitívne uzatvorilo okresnými a krajskými snemami, ktoré budú v období marca až júna," povedal Mečiar, pričom vyzdvihol priaznivý výsledok, ktoré ĽS-HZDS dosiahla v komunálnych voľbách.

"Pokiaľ ide o Smer, ktorý hovorí, že je jediným zástupcom opozície, nikdy a ničím sme nesplnomocnili Smer, aby nás zastupoval. Budeme hovoriť sami za seba," zdôraznil predseda mimoparlamentnej strany.

Republikové predstavenstvo podľa neho negatívne hodnotilo aj premeny v justícii, ktorá "je likvidovaná a stáva sa z nej vykonávací orgán výkonnej moci". "Zákony, ktoré sa prijímajú, sú v rozpore s ústavou a demokratickými princípmi," zdôraznil Mečiar s tým, že "ministerka spravodlivosti zavádza stranícky a administratívny prístup, obmedzuje funkcie prokuratúry a systém sa dostáva do režimu nastupujúceho policajného štátu. Preto ho neprijímame," dodal Mečiar.

Personálne zmeny v regionálnych štruktúrach ĽS-HZDS podľa neho ešte nie sú konečné, činnosť všetkých funkcionárov sa na snemoch prehodnotí ešte raz. "Prebehne to cez normálny demokratický proces, ktorý sa má uzatvoriť do júla tohto roku. Náš stranícky systém považujeme za otvorený pre nových ľudí aj pre oživenie tých, ktorí dočasne prestali svoju činnosť vykonávať ako dôsledok priveľkej nádeje voči Smeru," ozrejmil Mečiar. Zdôraznil, že chyby Roberta Fica ešte dobiehajú a ĽS-HZDS o nich vedela už skôr, reaguje na ne, rešpektuje každú stranu, no hovorí sama za seba.

"So Smerom sa líšime. Smer túži po moci, chce byť vo vláde za každú cenu a je mu jedno s kým. Túžba po moci je väčšia ako ideová principiálnosť alebo občiansky program. My sa potrebujeme od Smeru oddeliť, sme iní a je dobre, že sme iní," povedal Mečiar s tým, že o otázkach možnej predvolebnej spolupráce s inými stranami je dnes ešte predčasné hovoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu