Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zuzana Novotná: Prvá okresná policajná riaditeľka na Slovensku

Nová okresná riaditeľka v Petržalke Zuzana Novotná
Nová okresná riaditeľka v Petržalke Zuzana Novotná

PETRŽALKA - Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava V v Petržalke má prvýkrát na poste riaditeľa ženu. Zuzana Novotná (44), ktorá ma hodnosť podplukovníčky, sa stala novou šéfkou od decembra minulého roku. Riaditeľka „velí“ takmer 400 zamestnancom a je zároveň prvou okresnou riaditeľkou na Slovensku!

Zuzana Novotná sa dostala k profesii policajtky úplnou náhodou v 20 rokoch, keď našla inzerát, že v polícií rozširujú rady. „Vyhovovali mi vtedy sociálne istoty, ktoré Policajný zbor ponúkal a mala som záujem o túto prácu, a tak som sa rozhodla, že vstúpim do polície,“ hovorí dnešná okresná riaditeľka.

Vyštudovala policajnú ak adémiu a pýšiť sa môže tiež titulom doktor práv. Začínala ako radová policajtka v teréne a tá práca jej niekedy chýba. Viac ako 2/3 trvania služobného pomeru pracovala na Okresnom riaditeľstve Bratislava III na viacerých pozíciách. Postupne prešla pozíciami: radová policajtka, riaditeľk a Obvodného oddelenia Policajného zboru Rača, zástupkyň a riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.

Prácu v polícii by nikdy nemenila. Svoje menovanie za okresnú riaditeľku v Petržalke vníma ako výzvu. „Petržalka je veľké územie, pod ktoré patria aj mestské časti Jarovce, Rusovce a Čunovo. V každej časti je iný problém. Pri nástupe do funkcie som si dala záväzok priblížiť políciu bližšie k občanovi a znížiť kriminalitu na tomto území. Viem si to predstaviť napríklad tak, že policajti budú viac komunikovať s občanmi a tí si budú, naopak, viac všímať svoje okolie,“ hovorí okresná riaditeľka Zuzana Novotná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu