Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zranená Nikolka z Pohody v nemocnici zomrela!

Konštrukcia stanu privalila účastníkov festivalu
Konštrukcia stanu privalila účastníkov festivalu

BRATISLAVA - Pád stanu na júlovom hudobnom festivale Pohoda si vyžiadal druhú obeť. Ťažkým zraneniam v utorok v nemocnici podľahla Nikolka (19), ktorú zasiahla padajúca konštrukcia.

Informovala o tom hovorkyňa martinskej fakultnej nemocnice Katarína Kapustová. Priamo na festivale prišiel o život muž (29) z Piešťan, zrútený stan zranil aj niekoľko desiatok ľudí.

Zdravotný stav zranenej sa po skoršom odpojení z prístrojov a prechodnom zlepšení opätovne zhoršil, martinská nemocnica následne prestala informovať o jej zdravotnom stave. Podľa skorších informácií pacientka ležala na neurochirurgickom oddelení s ťažkou infekciou mozgu.

Tragédia sa stala v tretí deň najväčšieho letného festivalu na Slovensku; počas koncertu hiphopovej skupiny AMO vietor nadvihol stan a konštrukcia dopadla na stovky ľudí, ktorí sa nachádzali pod ním. Najmenej traja ľudia utrpeli ťažké zranenia, ďalších viac ako päť desiatok sa zranilo ľahko. Organizátori festival predčasne ukončili.

Spadnutý stan preskúmali priamo na letisku odborníci z Ústavu súdneho inžinierstva, ktorí podľa médií zistili nedostatky. Aréna bola údajne zložená z viacerých aj starších častí a oceľové lano, ktoré držalo jeden z ôsmich hlavných stĺpov, prasklo zrejme pred pádom stanu. Organizátori Pohody už skôr podali na súde žalobu na nemeckú firmu Bossert Zelte, ktorá veľkokapacitný stan postavila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu