Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herec Jozef Dóczy: Záhadne zmizol!

Kolegovia a priatelia Jozef Dóczy a Milan Kiš spolu hrali aj v inscenácii Jeppe z vŕška. Zobraziť galériu (6)
Kolegovia a priatelia Jozef Dóczy a Milan Kiš spolu hrali aj v inscenácii Jeppe z vŕška.

NITRA - Výkrik, stonavý vzlyk, následný plač a potom už len ticho v telefónnom slúchadle!

To bolo to posledné, čo počuli známi herca Jozefa Dóczyho (77) po tom, ako mu oznámili, že jeho kolega a veľmi blízky priateľ Milan Kiš († 72) náhle zomrel. „Odvtedy má Jožko vypnutý telefón. Nevieme, kde je, ani čo s ním je,“ priznal riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre Ján Greššo. Obľúbený herec nedvíha ani pevnú linku a stláčanie zvončeka v paneláku, kde býva, bolo tiež márne... Jozefa Dóczyho jednoducho niet!

„Smrť Milana ho veľmi vzala. Poznali sa odmalička. Boli veľmi dobrí kamaráti. Odohrali spolu veľa predstavení a stretávali sa aj v súkromí. Boli takmer ako bratia,“ povedal Novému Času pracovník divadla. Aj ďalší ľudia, na čele s riaditeľom Greššom, potvrdili, že Milan Kiš a Jožko Dóczy mali medzi sebou zvláštne a veľmi silné puto. Vraj im stačilo, aby sa na seba pozreli, a každý z nich hneď vedel, na čo myslí ten druhý. Práve preto správa o smrti Milana Kiša spôsobila takú o brovskú ranu v srdci Jozefa Dóczyho. Až takú, že sa uzavrel pred svetom. S nikým nekomunikuje, nikam nechodí, nereaguje na odkazy...

Dokonca sa neukázal ani v nitrianskom N-rádiu, kde má vlastnú reláciu, ktorú mal včera nahrávať. „ Nevieme, kde je pán Dóczy. Neukázal sa tu,“ znela odpoveď pre Nový Čas. Jaroslav, syn Jozefa Dóczyho, je vraj odcestovaný v zahraničí, preto sa s ním nepodarilo skontaktovať. Rovnako ani s Dóczyho mladším synom Petrom, ktorý by mohol prezradiť, kde sa nachádza ich otec.

„Nikdy v živote sa mi nestalo, že by mi Jožko nezdvihol mobil, a už vôbec nie, že by si ho vypol. A teraz sa s ním nedá absolútne nijako spojiť. Veľmi, veľmi ho smrť Milana Kiša zasiahla. Zrejme potrebuje byť sám a premýšľať,“ myslí si Ján Greššo. Zostáva len dúfať, že sa Dóczy „objaví“ aspoň dnes na poslednej rozlúčke s hercom Milanom Kišom, ktorá sa koná o 14. hodine v Divadle Andreja Bagara v Nitre.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu