Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Puzzle skladal vyše 7 rokov, jeden diel však chýba

Návrat márnotratného syna
Návrat márnotratného syna

LONDÝN - Sedem a pol roka trvalo britskému dôchodcovi Jackovi Harrisovi zložiť skladačku puzzle z 5000 dielikov, ktorú dostal od nevesty ako vianočný darček v roku 2002. Teraz je hotová - až na jeden kúsok, ktorý niekam zmizol, napísal denník The Sun.

Harris (86) už obrátil dom hore nohami, ale bojí sa, že chýbajúci kúsok mohol zožrať niektorý z rodinných psov. A vzhľadom k tomu, že mu skladanie trvalo tak dlho, nemôže už napísať výrobcovi, aby mu poslal náhradný dielik, pretože sa tento druh už nevyrába.

Keď skladačku, na ktorej je obraz Jamesa Tissota Návrat márnotratného syna dostal, sebavedome vyhlasoval, že do budúceho leta ju bude mať zloženú. Ale roky plynuli a hromada dielikov z kuchynského stola nemizla. Tento rok sa priblížil k cieľu, a ako posledných kúskov ubúdalo, bolo čím ďalej tým jasnejšie, že jeden chýba - práve uprostred obrazu s rozmerom 1,5 štvorcového metra.

"Dali sme mu tú skladačku trochu ako žart, pretože sa vždycky chvastal, že puzzle vie skladať naozaj rýchlo," povedala denníku nevesta Eve. "Všetci sme mu s ňou pomáhali, vždy, keď sme prišli na návštevu, ale vyzeralo to, že ju bude skladať večne. Bolo to úžasné, keď bola konečne hotová. Ale keď sme uvideli malý otvor uprostred, nemohli sme tomu uveriť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu