Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výhercovia skipasov do lyžiarskeho strediska Tatranská Lomnica!

Takáto pohoda na vás čaká v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica
Takáto pohoda na vás čaká v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica

Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica, Starý Smokovec je zmodernizovaným rezortom v krásnom vysokohorskom prostredí Vysokých Tatier s výbornými podmienkami pre zimné športy aj vysokohorskú turistiku vo výške nad 2000 m n.m. Lyžiari si tu môžu užiť všetko od náročnej černej trasy v Lomnickom sedle, cez stredne náročné trasy na Čučoriedkach až po oddychovú jazdu od medzistanice kabínkovej lanovky až dole do Tatranskej Lomnice.

Moderný zasnežovací systém tu poskytuje garanciu snehu minimálne 5 mesiacov v roku. Milovníci zimnej zábavy si môžu užiť neďaleko Tatranskej Lomnice príjemnú sánkovačku na Hrebienku, či netradičnú zábavu na atrakciách (skifox, snowscoot).

 

Tatranská Lomnica s najdlhšou zjazdovkou v SR

Stredisko vďaka kvalitnému zasnežovaniu ponúka výbornú lyžovačku na 20 ha umelo zasnežovaných tratí z vrchu Čučoriedok až dole do Tatranskej Lomnice na 60 m širokej zjazdovke. Túto časť strediska ocenia hlavne rodiny s deťmi a slabší lyžiari. Ak ste dobrý lyžiar radšej jazdite v Lomnickom sedle a toto si dajte len ako oddychovku.

Nezabudnuteľná lyžovačka až do mája v Lomnickom sedle, na najvyššie položenej a najstrmšej zjazdovke v SR, je to práve pre každého milovníka lyžovania. Lyžovačku na prírodnom snehu, odkiaľ je úžasný výhľad na celú dolinu pod Tatrami je lahôdka, na ktorú sa oplatí počkať, nakoľko podmienky na jej spustenie ešte nie sú optimálne.

Na to, aby aj lyžovačka v úseku medzi Skalnatým plesom a Čučoriedkami bola čo najlepšia bolo pred sezónou investovaných 0,5 mil. EUR do úpravy terénneho profilu zjazdovky, takže tento rok bude konečne aj oficiálne v prevádzke najdlhšia lyžiarska trať v SR. 1300 metrové prevýšenie, zhodou okolností aj najvyššie v SR a garancia snehu sú zárukou skvelého zážitku na prvotriednej carvingovej 5,5 kilometrovej trati z Lomnického sedla dole až do Tatranskej Lomnice.

S viacdňovým skipasom platným v Tatranskej Lomnici je možné lyžovať aj v ostatných menších strediskách vo Vysokých Tatrách – Starý Smokovec, Liptovská Teplička ako aj v TOP rezorte lyžiarov a snowboardistov v Jasnej.

 

Komplexné centrum zimných služieb

V stredisku majú svoje stabilné miesto aj kvalitné doplnkové služby - požičovňa lyžiarskej výstroje, depot aj lyžiarska škola s profesionálnymi inštruktormi. Požičovňa priamo v stanici lanovky je kompletne vybavená pre lyžiarov a snowboardistov, freeride aj freestyle lyžami. Tím profesionálnych inštruktorov lyžiarskej školy ponúka lekcie pre individuálov, skupiny aj úplných začiatočníkov.

 

Príjemné posedenie pri jedle či drinkoch na svahoch

Priamo na svahoch lyžiarov a snowboardistov čakajú 2 štýlové horské reštaurácie, ako aj kaviareň Dedo vo výške 2634 m n.m. či moderný Aprés ski bar priamo na zjazdovke.

Aj vďaka Lomnickému štítu je stredisko nielen o lyžovaní... Už ste sa niekedy ubytovali na najvyššie obývanom mieste v SR? Alebo ste tam boli na káve? Nie je to lacné, ale ten zážitok za to určite stojí.

Novinkou sezóny je atraktívna Tatranská večera zážitkov, počas ktorej si klienti vyskúšajú jazdu snežným pásovým vozidlom do nadmorskej výšky 1357 m n.m., pochutia na výbornom jedle a užijú si ďalšie prekvapenia počas netradičného večera na horách. Už tradične je veľkou atrakciou Tatier sánkovačka na 2,6 km dlhej sánkarskej dráhe z Hrebienka do Starého Smokovca, kde sa dá pohodlne doviesť pozemnou lanovkou.

Aktuálne snehové podmienky, otváracie hodiny, cenníky, kalendár akcií, ponuky last minute na jarné prázdniny a ešte oveľa viac na www.vt.sk.

 

Súťažná otázka znela: 

Ktorý deň v minulom roku bola posledná jarná lyžovačka v Lomnickom sedle?

1. 3.3.2009

2. 10.4.2009

3. 10.5.2009

 

Správna odpoveď:

3. 10.5.2009

 

Výhercovia:

Ľubomír Kupka, Bratislava

Juraj Humaj, Nedožery

Katarína Vrabčeková, Košúty

Kamil Lebeda, Košice

Miroslav Harniš, Považská Bystrica

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu