Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najlepšia investorka zhodnotila svoj vklad o štyri tisíc percent. Momentálne je na materskej dovolenke

Zuzana Holienčinová
Zuzana Holienčinová

Štyri týždne mali českí a slovenskí účastníci súťaže X-Trade Brokers Cup 2009 na čo najväčšie zhodnotenie virtuálneho vkladu 10 tis. eur. Víťazkou súťaže sa stala pani Zuzana Holienčinová, ktorá mala na jej konci na konte takmer 410 tis. eur, čo predstavuje neuveriteľné zhodnotenie na úrovni 4040 %.

Pani Holienčinová pritom nie je žiadnou investičnou profesionálkou, čo dokazuje že investovanie na finančných trhoch je skutočne pre všetkých. Momentálne je na materskej dovolenke. Inak učí na základnej škole slovenský a anglický jazyk.

Prečo ste sa prihlásili do súťaže?
Asi pred rokom som v jednej spravodajskej televízii videla reklamu na súťaž XTB CUP 2008 a od tej doby som sa začala zaujímať o virtuálne investovanie. Takže som sa zúčastnila jarnej investičnej súťaže na Slovensku. Potom mi prišla emailom pozvánka na XTB CUP 2009…

Aká bola Vaša investičná stratégia?
Moja stratégia spočívala v agresívnom štýle obchodovania, a to prvé dva týždne súťaže. Pozície som držala otvorené krátku dobu, do jednotlivých obchodov som šla s maximálnym rizikom. Keď sa trh nepohyboval podľa mojich predstáv, zatvárala som s čo najmenšou stratou. Potom som stratégiu zmenila, keď som mala nahrané, tak som všetko stavila na korekciu trhu a za všetky peniaze som predala ropu, ktorej cena sa mi zdala príliš vysoká. Ale nevyšlo to.
Tak som sa vrátila na trh EUR/USD, nakúpila som, samozrejme za všetko a nad 1,500 som zas všetko predala. Po niekoľkých dňoch, keď nastala korekcia trhov, som na tom zapracovala a to rozhodlo.

Držali ste sa svojich zámerov, ktoré ste si stanovili pred otvorením obchodu, alebo ste sa prispôsobovali vývoju ?
Menila som nastavenia Take Profitov a nadväzujúcich Buy Limitov a Sell Limitov, a to na základe diania na trhu.

Investujete aj reálne, alebo je toto vaša prvá investičná skúsenosť?
Spolu s mojim manželom máme v XTB reálny účet, ktorý sme si založili po minuloročnej súťaži. Už rok teda obchodujeme aj v reáli.

Máte nejaké tipy pre začínajúcich obchodníkov?
Odporučila by som sledovať trh, než sa do obchodovania pustia. Nerobiť bezhlavé rozhodnutia a hlavne rozložiť riziko, pretože nie vždy vyjde vsadiť všetko na jednu kartu.

Momentálne ste na materskej dovolenke, čím sa však živíte?
Pokiaľ všetko dobre vyjde, tak pôjdem z materskej dovolenky na ďalšiu materskú. Potom sa pravdepodobne vrátim späť do môjho zamestnania. Som učiteľka na základnej škole. Vyučujem slovenský jazyk a angličtinu.

Čo plánujete s vyhraným automobilom?
To sa uvidí. Práve preto že je to športové kupé, nie je to práve najvhodnejšie auto pre štvorčlennú rodinu. Takže vo výhre vidím skôr hodnotu, ktorú sa pravdepodobne pokúsim speňažiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu