Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ikar hľadá nádejných spisovateľov

mamtalent.sk
mamtalent.sk

BRATISLAVA – Po niekoľkomesačných prípravách vydavateľstvo Ikar 29. septembra uvedie do života veľký internetový projekt. Portál www.mamtalent.sk je zameraný prioritne na literatúru a bude poskytovať priestor ľuďom, ktorí radi píšu, ako aj tým, ktorí radi čítajú.

Naším zámerom je vytvoriť v krátkej budúcnosti aktívny komunitný server, kde budú záujemcovia uverejňovať svoje diela, prispievať svojim názormi a komentovať uverejnené diela. Portál poskytne nádejným talentom možnosť realizovať sa popri literatúre aj v oblasti tvorby krátkeho videa súvisiaceho s knihami, knižných trailerov, fotografie (vždy s akcentom na knihu) a grafiky (ilustrácie ku knihám, návrh obálky a p.)

Na rozdiel od iných projektov, tento ponúka reálnu šancu, že priaznivo ohodnotený literárny útvar bude aj publikovaný. V projekte mamtalent.sk sú zaradené žánre: román, poviedka, knihy pre deti, cestovateľské knihy, kuchárky, poézia, iné.

Každý žáner má svojho gestora: Román - Adela Banášová. Poviedka - Elena Vacvalová. Knihy pre deti – Tomáš Janovic. Cestovateľské knihy – Pavol Barabáš. Kuchárky – Jozef Bednárik. Poézia - Kamil Peteraj.

Spolu s uvedením projektu www.mamtalent.sk vyhlási Ikar aj literárnu súťaž. Zaradené do nej budú automaticky všetky literárne diela, ktoré spĺňajú kritéria určené organizátorom.

Najdôležitejším cieľom literárnej súťaže je propagovať kvalitnú literatúru, dať šancu novým talentom a súčasne čo najviac priblížiť dielo širokej čitateľskej verejnosti. Diela literárnej súťaže hodnotí nezávislá šesťčlenná porota.

Do prvého ročníka literárnej súťaže budú zaradené rukopisy zverejnené na internetovej stránke www.mamtalent.sk do 31. marca 2010. Rukopisy zverejnené od 1. apríla 2010 do 31. marca 2011 budú zaradené do ďalšieho ročníka.

Výsledky prvého ročníka literárnej súťaže budú vyhlásené 21. septembra 2010.

Organizátor literárnej súťaže – vydavateľstvo Ikar, a. s., udelí laureátovi literárnej ceny honorár vo výške 5000 €. Autor víťazného diela zároveň získava autorskú zmluvu a ďalší podiel na predaji.

 

Do literárnej súťaže budú zaradené diela, ktoré spĺňajú nasledovné kritériá:

- uverejnené na internetovej stránke www.mamtalent.sk

- napísané v slovenskom jazyku

- román alebo novela

- rozsah minimálne 150 strán

- autorská prvotina

- zmluvne neviazané

- nikdy predtým neboli vydané v inom vydavateľstve

 

Zloženie poroty 1. ročníka literárnej súťaže:

Marián Leško, novinár, komentátor a publicista

Jozef Dado Nagy, publicista, moderátor a popularizátor kníh

Dušan Taragel, prozaik, publicista a reklamný textár

Jarmila Samcová, šéfredaktorka Revue svetovej literatúry

Igor Hochel, spisovateľ, literárny kritik a recenzent

Alexander Halvoník, prozaik, literárny kritik a prekladateľ

 

Vydavateľstvo Ikar pôsobí na knižnom trhu od roku 1990. Za uvedené obdobie vydalo takmer tri tisícky kníh rozličných žánrov, domácich i zahraničných autorov, pre všetky vekové kategórie a predalo približne 20 miliónov kusov kníh. Ikar poskytuje veľký priestor aj pôvodnej, slovenskej tvorbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu