Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Blahodarné vlnenie pre mamičky s bábätkami

Mamičky s bábätkami
Mamičky s bábätkami

Tancovať vo dvojici nemusíte len s nešikovným partnerom. Vezmite si do náručia svoje bábätko a užijete si spolu chvíle plné zábavy a relaxu. Navyše, bez pošliapaných palcov...

Brušný tanec netreba nikomu zvlášť predstavovať. Tancujú ho ženy každého veku a postavy po celom svete. Priaznivo vplýva na svaly, formuje brucho, hrudník, paže, tlmí bolesti chrbtice a dokonca lieči neplodnosť. Okrem toho pomáha ženám získať pozitívny prístup k svojmu telu, zbaviť sa komplexov a naštartovať sexualitu. V minulosti označovali brušný tanec ako tanec rodičiek, keďže krúživý pohyb panvy im pomáhal uvoľňovať pôrodnú bolesť v krížoch a otvárať kŕčok maternice. Blahodarne však pôsobí nielen pred pôrodom, ale počas celého tehotenstva. A nielen na nastávajúcu mamičku, ale aj na plod.

 

Prílev energie

Na brušnom tanci je pozitívne najmä to, že neunavuje, ale naopak, nabíja energiou. A to aj v období tehotenstva, kedy je únava každodenným javom. Aktívne sa pri ňom zapájajú a prekrvujú svaly panvového dna, ktoré sa pravidelným tancovaním spevňuje. Pri zdravom tehotenstve sa brušný tanec môže tancovať až do úplného konca. Samozrejme, tak ako každá pohybová aktivita pre tehotné, má aj brušný tanec svoje špecifiká a niektoré prvky sa vynechávajú. Čo je však pre budúce mamičky dôležité, že počas celej hodiny prakticky neodlepia nohy od zeme a tým eliminujú otrasy, ktoré by mohli plodu škodiť. A čo na to bábätka? Vlnivé pohyby maminho tela za zvuku príjemnej orientálnej hudby im robia v brušku neskutočne dobre. A k tomu tie endorfíny - hormóny šťastia, ktoré sa počas tancovania vylučujú do krvi... Keby o tom mohli rozhodovať, poslali by mamu tancovať každý deň.

 

Malí tanečníci

Brušné tance nepoznajú obmedzenia, okrem dobrého zdravotného stavu ženy. Svedčí o tom aj čoraz väčší počet mamičiek, ktoré navštevujú kurzy aj so svojimi bábätkami. Veď keď to išlo s veľkým bruchom, prečo by to nešlo aj s malým spoločníkom v náručí? Brušný tanec pre maminy a bábätká je určený ženám po ukončenom šestonedelí, ktoré sa chcú rýchlejšie zregenerovať a zároveň upevniť vzťah so svojimi ratolesťami. Tancuje sa s bábätkom v náručí, v nosiči či v šatke. Prípadne si môžete zatancovať sama a bábätko vás bude počas tanca sledovať z deky. Popri tancovaní sa s bábätkami komunikuje a ak ste s nimi tancovali aj počas tehotenstva, je možné, že budú živo reagovať na hudbu, ktorú si pamätajú z prenatálneho obdobia. Najlepšie si užijete brušný tanec s dieťatkom, ktoré ešte nelozí. To, ktoré objavilo pohyb v priestore už bude ťažšie prijímať úlohu pasívneho spolutanečníka, nehovoriac o jeho vyššej váhe. Brušný tanec detičkám pripomína pohyb, ktorý zažívali v plodovej vode vo vašom bruchu, preto ich upokojuje. Okrem toho na lekciách zažijete množstvo príjemných a zábavných momentov, ktoré pre vás budú v náročnom popôrodnom období pôsobiť ako balzam na dušu.

Viac informácii nájdete na webovej stránke tanečného štúdia ŠancaTanca, ktoré je špecialistom na brušné tance, ale nielen tie...

www.sancatanca.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu