Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci, sexujte, budete zdravší!

Dopriať si častý sex je podľa odborníkov vhodná zdravotná prevencia. Zobraziť galériu (2)
Dopriať si častý sex je podľa odborníkov vhodná zdravotná prevencia. (Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA - Stále chorľaviete? Príčinu môžete hľadať aj v tom, že sa milostnému aktu oddávate len veľmi zriedka alebo vôbec. Podľa odborníkov si totiž sexom môžete posilniť imunitný systém, či podporiť krátkodobú pamäť. I napriek tomu sú výsledky prieskumu o sexovaní Slovákov alarmujúce.

Viac naň totiž myslíme, ako ho v skutočnosti praktizujeme. A pritom patríme v celosvetovom rebríčku v počte milovaní za rok k priemeru!

Podľa sexuológaurológa MUDr. Igora Bartla tvorí sexualita významnú súčasť života a výrazne ovplyvňuje najmä jeho kvalitu. „Až 96,8 % Slovákov považuje sex za dôležitý. Ideálom sú častejšie pohlavné styky - denne viackrát. Napriek tomu však štatistiky ukazujú, že naše predstavy sú ružovejšie ako skutočnosť,“ povedal Bartl. No čoraz častejšie sa objavuje aj to, že niektorí po sexe vôbec netúžia.

Sex a zdravie

Je dokázané, že sex má pozitívne účinky nielen na našu psychiku, ale aj zdravie. Pravidelné sexuálne hry zlepšujú náladu, uvoľňujú napätie, pôsobia ako prevencia proti nespavosti. Vášnivé bozkávanie dokonca zabraňuje vzniku zubného kazu. Milovanie znižuje hladinu cholesterolu, pozitívne pôsobí na pokožku a podporuje pozornosť. Častejšie radovánky sa odporúčajú aj starším ročníkom, pretože pôsobia ako prevencia pred svojvoľným uvoľňovaním moču či infarktu myokardu.

Predstava a skutočnosť

Len 1 % žien a 2 % mužov si predstavujú, že sa milujú niekoľkokrát za deň. U žien to rovnaké percento aj praktizuje, z mužov sa však miluje niekoľkokrát za deň len 1 %. Iba 8 % Sloveniek priznalo, že chcú mať sex denne, no reálne sexujú len 3 % z nich. Niekoľkokrát za týždeň by sa rado milovalo až 50 % nežnejšieho pohlavia, no realita skončila na 28 percentách. Ani slovenskí muži nie sú takí sexuálni borci, ako by sa mohlo zdať. Prekvapujúco len 10 % našich chlapov myslí na to, že by si užívalo milostné scény so svojou partnerkou, skutočne „to“ však denne robia iba 3 % z nich.

S PRVÝM MILOVANÍM ZAČÍNAME OVEĽA SKÔR

Podľa prieskumov sa čas prvého milovania oproti staršej generácii výrazne posunula. Súčasná mládež začína pohlavne žiť oveľa skôr. Dievčatá priznali, že prvý sexuálny zážitok mali v 16,7 roku, chlapci v 16,6 roku. Ženy, ktoré majú dnes okolo 50-ky prišli o panenstvo približne okolo 19-ky, rovnako starí muži zase v 18-ke.

Slováci, sexujte, budete zdravší!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu