Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO: Bystrické námestie sa otrasie v základoch. Parkouristi chystajú čosi nevídané

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: PR)

Kto má rád pohyb a akrobatické kúsky, už onedlho si pod Urpínom príde na svoje. V centre mesta sa pripravuje šou, akú sme v Bystrici ešte nezažili.

Už o pár hodín sa do nášho mesta zbehnú parkouristi z celého Slovenska i Česka. Vo štvrtok 14. júla totiž odštartuje už šiesty ročník najväčšieho medzinárodného stretnutia nadšencov umenia pohybu na Slovensku. Parkour Meeting Banská Bystrica oficiálne otvoria už o 18:00 v Hale B na zimnom štadióne, aj za účasti predstaviteľov Mesta Banská Bystrica.

„Prítomní si počas otvorenia budú môcť vypočuť aj novú a pravdepodobne prvú slovenskú parkourovú pieseň od mladého a talentovaného bratislavského rapera Playera s názvom Umenie pohybu“, prezradila Natália Luptákova z tímu organizátorov.

Hoci samotné podujatie je primárne určené pre parkouristov, verejnosť môže do haly zavítať zdarma. Okrem sledovania tréningu mladých skokanov budú, v piatok 15. a v sobotu 16. júla o 14:00 a o 18:00, pre záujemcov pripravené workshopy základov parkouru. Oba dni doobeda, od 9:00, zase budú v parku pod Pamätníkom SNP prebiehať spoločné a verejné rozcvičky, rovnako zdarma dostupné aj pre širokú verejnosť.

To však zďaleka nie je všetko. Parkouristi, ktorí tento rok pritiahli do mesta pod Urpínom aj hosťa svetového formátu z Francúzska, Yoanna „Zephyra“ Lerouxa, pripravujú čosi špeciálne. "Hoci len na pár minút, v piatok o 17:00 plánujeme, ak vyjde počasie a niečo sa nepokazí, zaplniť banskobystrické Námestie SNP,“ dodala tajomne Luptáková. Ak ste zvedaví, čo sa chystá, určite sa zastavte! No buďte presní.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z minulého ročníka podujatia, ako aj videoupútavku na to tohtoročné!

- reklamná správa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu