Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenský vynálezca s dušou motocyklového pretekára

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: PR článok)

Doc. Ing. Michal Puškár, PhD., zo Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, toho na tejto planéte stihol za pomerne krátky čas naozaj neúrekom.

Držiteľ ocenenia „Osobnosť vedy a techniky do 35 rokov“, ktoré získal v roku 2014, je hlavným autorom 7 patentovaných prihlášok na vynálezy, ktoré sú prijaté a zverejnené a okrem toho z jeho hlavy vzišlo aj 7 úžitkových vzorov, ktoré sú zapísané a platné. Jeho práca sa zameriava najmä na spaľovacie motory, ktoré slúžia ako pohonná jednotka automobilov.

 „Cieľom je, aby automobily mali menšiu spotrebu, vyšší výkon a produkovali čo možno najmenšie množstvo škodlivých emisií. Zaoberám sa pomerne novou technológiou HCCI, ktorá predstavuje súčasný trend a budúcnosť moderných automobilov,“ prezrádza cool vynálezca, ktorého by sme pokojne mohli nazvať mužom dvoch tvárí. Za uhladeným výzorom intelektuála sa totiž ukrýva aj duša divokého a nebojácneho motocyklového pretekára! „Ako mladý som chcel byť motocyklovým pretekárom, nakoniec sa mi tento sen aj splnil. Na pretekárskom motocykle som strávil 16 sezón a podarilo sa mi získať množstvo úspechov na domácich aj Európskych tratiach, ako napríklad: 2 tituly v rokoch 2005 a 2010 v Európskom šampionáte UEM AA road racing, 17  víťazstiev, desiatky pódií a dodnes sú neprekonané niektoré traťové rekordy, ako napr. rekord na okruhu v severočeskom Moste z roku 2009,“ hovorí jeden z najcoolerskejších vynálezcov v hre.  

Dr. House verzus Indiana Jones

Doc. Ing. Radovan Hudák, PhD., zo Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, v detstve sníval o tom, že bude kozmonautom, lekárom, vojakom a neskôr sa chcel stať archeológom. Túžil cestovať po celom svete ako legendárny Indiana Jones a objavovať nepoznané, čo by posunulo ľudstvo o krok vpred.

Našťastie sa vybral cestou vynálezcu a dnes robí prácu, prostredníctvom ktorej dokáže pomáhať takmer každému. „Vieš si predstaviť, keď má niekto chýbajúcu kosť, nefunguje mu kĺb alebo má dieru v lebke po nehode alebo vážnej chorobe? Takýto človek má zdravotné problémy, bojí sa o svoj život, nechce vychádzať z domu a nemôže sa radovať zo života. Pomáham spolu so svojim tímom takýmto ľuďom tým, že navrhujeme a vyrábame náhrady kostí a kĺbov špeciálnou technológiou, aby presne pasovali na konkrétneho človeka a aby bolo čo najmenej vidieť, že to tento človek má v tele,“ približuje sympatický vedec, pre ktorého je, napriek mnohým oceneniam, najväčším úspechom šťastný a relatívne zdravý pacient, ktorý sa môže opäť plnohodnotne zaradiť do života.

Hlasuj aj ty za najcoolerskejšieho vynálezcu v hre a svojimi hlasmi rozhodni o tom, ktorí vedci sa stanú historicky prvými členmi KLUBU AKČNÝCH HRDINOV. Hlasovanie je bezplatné a neobmedzené, trvá do 20. 10. 2015 a zúčastniť sa ho môže každý, koho vek neprekročil 30 rokov. Za tvoju pomoc môžeš získať COOL CENY! Viac informácií nájdeš na www.dikymoc.sk v sekcii TECHNOLÓGIE. 

Anketu s názvom „KLUB AKČNÝCH HRDINOV – hľadá sa najcoolerskejší vynálezca v hre“ ti prináša edukačno-mentorský portál www.dikymoc.sk v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR ako priamo riadenou organizáciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Slovenský vynálezca s dušou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu