Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čítajte pozorne: Toto je desať toxických ľudí, ktorých si so sebou neberte do nového roka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN – Ani keby ste z toho mali nejaké finančné alebo iné výhody! Myslite aj na vlastný komfort a duševnú sebazáchovu, radia psychológovia. Nový rok so sebou prináša množstvo možností.

Náš úspech, neúspech a dobré pocity veľakrát závisia od ľudí, ktorí nás obklopujú. A neraz práve my sami rozhodujeme o tom, kto nás obklopuje. Nie vždy sa však riadime vnútorným hlasom slobody a stávame sa zajatcami vlastných ústupkov a výhovoriek.

Ak ste posledné roky nemali na tento veľký krok odvahu, nájdite ju teraz a nevlečte so sebou do nového roka jednotlivcov, ktorí sú pre vás jedovatí. Budete sa cítiť oveľa ľahší a spokojnejší.

Ľudia, ktorí vás neustále stresujú

Stres nemusí byť vždy smrteľný a zlý. Niekedy vás môže motivovať k lepšiemu výkonu. Ale ak je stres pre vás odporné nenávidené zlo, ktoré mu chcete vyhýbať, potom sa mu radšej vyhýbajte. A ak náhodou vediete dosť stresujúci život vo všeobecnosti, určite vám nepomôže, keď budete od rána do večera fungovať až do vyčerpania.

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ľudia, ktorí vás zneužívajú

Vystríhajte sa pred tými, ktorí radi zneužívajú vaše schopnosti, dobrotu alebo peniaze. Takýmto ľuďom hovoríme paraziti a chránime sa pred nimi slovkom nie! Ak niekomu pomôžete, mali by ste mať z toho dobrý pocit a nie frustráciu! A na oplátku by vám dotyčný mal aspoň vrelo poďakovať.

Ľudia, ktorí vás nerešpektujú

Robia si z vás posmech, pretože vás majú za tých slabších. Každý slušný človek si zaslúži úctu a rešpekt. Ani vy nie ste výnimka. Preto sa dobre porozhliadajte vo svojom okolí a hľadajte ľudí, ktorí zraňujú vašu dôstojnosť. Správajú sa k vám necitlivo, hlúpo, či surovo, aby si vylepšili náladu? Potom ich hoďte nie za hlavu, ale rovno do minulosti.

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ľudia, ktorým sa vždy podarí ublížiť vám

O svoje okolie sa snažíme väčšinou starať čo najlepšie. Ak však máte pocit, že je vo vašej blízkosti priveľa neporiadku, asi na tom bude zrnko pravdy. Človek nie je vec, ktorú jednoducho stačí utrieť od prachu. Potrebujeme aj emocionálnu pohodu. A hoci je svet údajne zlý a ľudia si predátorsky ubližujú, poznáme aj tisíce príkladov, že to tak nemusí byť. Nedovoľte preto druhým, aby si z vás urobili boxovacie vrece.

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ľudia, ktorí vám neprestávajú klamať

Väčšina malých klamstiev nikomu neublíži a hovorí sa, že aj neúprimný kompliment poteší. Ale ak vás klamú ľudia, ktorým dôverujete, ide o závažný problém. Záškodníkov sa preto straste, kým je čas. Lož má aj tak krátke nohy.

Ľudia, ktorí vás za chrbtom ohovárajú

Sú sladkí ako med a milučkí ako detský bozk. No určite! Sú to obyčajní zbabelci, ktorí vám podkopávajú nohy verejne a v súkromí vám poskytujú plece, na ktorom sa môžete vyplakať. Uznajte však, že takýchto ľudí silní jedinci nepotrebujú.

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ľudia, ktorí predstierajú, že im na vás záleží

Mnohí ľudia sa správajú priateľsky, ak je to pre nich výhodné. Ale sú to iba pseudopriatelia. Sú veľkolepí a zábavní, ale keď budete od nich potrebovať pomoc, stiahnu sa do ulity. Žiaria totiž iba vo svetle reflektorov. Títo jedinci môžu byť obzvlášť toxickí, pretože vytvárajú ilúziu záchrannej siete!

Ľudia, ktorí vás stiahnu do starých koľají

Človek by mal na sebe neustále pracovať a zlepšovať sa, pretože svet je v pohybe. Väčšina z nás sa snaží žiť lepšie. Ale čo ak stretnete starého dobrého známeho zo strednej školy, s ktorým ste kedysi vymetali bary?! Hotová katastrofa! Najmä, ak dotyčný nemá snahu pozerať sa do budúcnosti. Dávajte si pozor, aby vás, obrazne povedané, nestiahol až na dno pohárika!

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ľudia, ktorí vás držia v úzadí

... a správajú sa k vám ako k nesvojprávnym bytostiam. Z tohto ste už ale naozaj vyrástli! Mnohí z tých, čo z vás robia neschopných a nerozhodných, by vo vašom živote nemali mať miesto. Vy predsa viete, čo chcete a čo je pre vás najlepšie! Neustále rady a pripomienky sa podobajú skôr rodičom, ako priateľom. Človek musí byť cieľavedomý na to, aby bol úspešný.

Ľudia, ktorí zaberajú príliš veľa miesta a času

Doba, v ktorej žijeme, je hektická a náročná, vyžaduje si obrovskú mieru prispôsobenia a pochopenia. Ale nie každý človek disponuje touto reflexiou a vyžaduje si toľko pozornosti ako malé deti. Preto si dobre vyberajte, s kým trávite svoj voľný čas. Keď budete mať pocit, že niekto vo vašom okolí vás chce zhltnúť úplne celého, začnite sa brániť. Príliš pasívni flegmatickí jedinci môžu byť napriek svojmu pohodovému založeniu horší ako frfloši a nároční vrcholoví manažéri!

Čítajte pozorne: Toto je
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu