Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Experti prišli s ohromujúcou správou: Ježiš bol ženatý a mal dvoch synov!

Ježiš mal s Magdalénou žiť v manželskom zväzku Zobraziť galériu (3)
Ježiš mal s Magdalénou žiť v manželskom zväzku (Zdroj: noquestionleftbehind.com)

LONDÝN - O Ježišovi Kristovi bolo popísaných mnoho teórií. Niektorí odborníci vyhlasujú, že nebol taký svätec, ako sa o ňom hovorilo. Ďalší zašli ešte ďalej a tvrdia, že Ježiš vôbec neexistoval. Tá posledná sa obúva do jeho rodinného stavu. Syn Boží bol vraj ženatý a mal dve deti!

Reči o tom, že Ježiš udržiaval intímny pomer s Máriou Magdalénou, sú staré už niekoľko storočí. Teológovia sa tým začali zaoberať preto, lebo si všimli, že sa táto biblická postava akosi často objavuje v už existujúcich evanjeliach v súvislosti s významnými momentmi v Kristovom živote, ako napríklad jeho vzkriesenie. V Evanjeliu podľa Lukáša je dokonca Magdaléna označovaná za "hriešnicu".

Ježiš a Mária Magdaléna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nový rukopis, o ktorom sa svet dozvedá až teraz, to však berie ako hotovú vec. Píše sa v ňom, že Kristus nezomrel ako slobodný muž. Predtým, než bol ukrižovaný, sa vraj zosobášil s prostitútkou Máriou Magdalénou. Svadobná hostina mala trvať sedem dní. Dvojica spolu splodila dvoch synov - Menaše a Efraima. Vzácny text, ktorý je písaný v aramejčine na pergamene zo zvieracej kože, objavili v knižnici Britského múzea. Je starý viac ako tisíc rokov a okrem iného sa v ňom spomína aj to, či majú Ježišove deti nejakých potomkov.

Teológovia zvyknú príbeh Márie Magdalény bagatelizovať. Kanadský profesor náboženských štúdií Barrie Wilson a filmár Simcha Jacobovici, ktorý nájdený rukopis preložili, tvrdia, že jej úloha bola oveľa dôležitejšia. Podľa nich sa stala manželkou Mesiáša. Wilson a Jacobovici sú presvedčení, že autorom pôvodného textu evanjelia je Kristov nasledovník. Podľa nich ide o chýbajúce piate evanjelium, pričom tie zvyšné štyri napísali Marek, Matúš, už spomínaný Lukáš a Ján v prvom storočí nášho letopočtu.

Ježiš a Mária Magdaléna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Za dôkaz, že Ježiš a Mária Magdaléna boli manželmi, by sa dal považovať aj príbeh o tom, ako Mária umývala po ukrižovaní Kristovo telo. To mohli ženy v tom čase robiť len v prípade, že boli manželky zosnulého. Detaily o rukopise predstavia jeho objavitelia už túto stredu na tlačovej konferencii. Uviedol portál metro.co.uk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu