Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Facebook opäť chystá revolučné zmeny: Na toto sa pripravte, už čoskoro!

Nový Facebook Zobraziť galériu (3)
Nový Facebook (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Užívatelia Facebooku sa opäť môžu tešiť na zmeny. Jeho predstavitelia prezradili, že pôjde o celkový redizajn, ktorý by mal viesť k jednoduchšiemu využívaniu jednotlivých služieb na najpopulárnejšej sociálnej sieti na svete.

Šéf Mark Zuckerberg chce, aby Facebook vyzeral ako osobný magazín či noviny. Taktiež chce dosiahnuť ľahšie zdieľanie obrázkov, ktoré tvoria až 50-percentný podiel všetkých zdieľaných položiek na sieti. Po novom by mali byť aj väčšie.

Facebook opäť chystá revolučné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalšou novinkou je, že stena bude obsahovať namiesto terajších dvoch stĺpcov už len jeden. V ňom sa budú sústreďovať všetky príspevky na časovej osi.

Facebook opäť chystá revolučné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Naším cieľom je spraviť svet otvorenejším a prepojenejším. News Feed (nástenka s novinkami) je jednou z najdôležitejších služieb, ktoré na Facebooku poskytujeme. Chceme, aby ľudia prostredníctvom nej mali prístup ku správam, ktoré ich najviac zaujímajú," priblížil Zuckerberg.

Zmeny však pre užívateľov prinesú aj jednu nevýhodu. Spolu s väčšími obrázkami budú totiž väčšie aj reklamné banery. "Redizajn je hlavne o tom, aby sa obsah na Facebooku stal výraznejším. Je pritom jedno, či bude pochádzať od hudobníka, sponzora alebo priateľa," upresnil dizajnér News Feedu Robyn Morris. Spoločnosť oznámila, že nový vzhľad Facebooku bude mať vplyv aj na mobilné a tabletové aplikácie, ktoré budú pripomínať pracovnú plochu.

Správa o redizajne sociálnej siete prichádza len mesiac po tom, ako boli zverejnené výsledky štúdie organizácie Pew Research Center, pripomína Daily Mail. Tá informovala, že čoraz viac užívateľov si dáva od Facebooku aj niekoľkotýždňovú prestávku. Deje sa tak preto, lebo ich stránka jednoducho prestala baviť, alebo ich zahlcuje príliš veľa nepodstatnými informáciami. Z dlhodobého hľadiska však počet užívateľov Facebooku stúpa, najmä tých, ktorí ho využívajú ako mobilnú aplikáciu. Podľa posledných informácií má na stránke založené konto 1,06 miliardy aktívnych užívateľov.

Facebook sa mení

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu