Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kráska, ktorú rozožiera baktéria: Nedávno bola v Prahe!

Aimee (naľavo) spolu s rodičmi a sestrou na výlete v Prahe Zobraziť galériu (2)
Aimee (naľavo) spolu s rodičmi a sestrou na výlete v Prahe (Zdroj: wsbtv.com)

PRAHA - Blonďavá Američanka Aimee Copeland (24) bojuje o život. Nakazila sa totiž baktériou, ktorá ju požiera zaživa. Lekári jej museli amputovať obe ruky a nohu. Dievčina, ktorá je momentálne v kritickom stave, pred časom navštívila aj Prahu. Vtedy bola ešte šťastná a plná života.

Keď Aimee pred pár mesiacmi vyrazila spolu s rodičmi a mladšou sestrou na výlet do českej metropoly, netušila, že o pár mesiacov bude na pokraji smrti. Do nezávideniahodnej situácie ju dostala nebezpečná baktéria, ktorou sa nakazila pri nešťastnom úraze na lanovke neďaleko Atlanty. Mikroskopický zabijak sa jej dostal do tela cez odreninu. Najskôr ju museli lekári amputovať nohu, potom obe ruky a nakoniec aj časť druhej nohy. Stále však nemá vyhraté.

Aimee nie je zďaleka jediná, ktorú baktéria napadla. V americkom štáte Georgia, odkiaľ pochádza, počet nakazených stále stúpa. Jedným z pacientov je Robert Vaughn (32), ktorý ochorel po tom, ako sa pri kosení trávy ľahko poranil na stehne. "Z ničoho nič mi začalo byť zle. Mal som horúčku a zvracal som," opísal prvé príznaky mladík, ktorý musel kvôli uzdraveniu podstúpiť päť operácií. Lekári mu odobrali viac ako jeden kilogram tkaniva zo slabín.

Ďalší prípad smrtiacej infekcie zaznamenali v Južnej Karolíne. Laná Kuykendallová (36), ktorá sa nedávno stala matkou dvojčiat, trpela rovnakými symptómami ako Robert. Momentálne leží na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Greenville.

Podľa lekárov je nakazených oveľa viac než je obvyklé a stále ich pribúda. Epidémia vraj ale nehrozí, píše Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu