Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nádej na porazenie rakoviny: Americkí vedci testujú účinnú vakcínu!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: topnews.in)

BUFFALO - Postrach ľudstva, rakovina, sa možno konečne stane problémom minulosti. Vedcom z USA sa pravdepodobne podarilo vyvinúť účinnú vakcínu, ktorá by mala smrtiace ochorenie nielen zahubiť, ale dokonca naučiť telo, ako sa v budúcnosti pred ním brániť.

Výskumníci z Roswell Park Cancer Institute v newyorskom Buffale začali s náborom pacientov pre otestovanie experimentálnej liečby. Tá by mala aktivizovať imunitný systém, aby zaútočil na choroboplodné bunky, pričom účinnosť by mala byť oveľa dlhšia ako pri predchádzajúcich pokusoch.

Pacientom, ktorí trpia rôznymi druhmi rakoviny, vrátane pľúc, prostaty , mozgu a prsníka, budú podávať vakcínu obsahujúcu rapamycín. Ide o liek používaný pri transplantáciách na zabránenie telu odmietnuť nový orgán.

"Ukázali sme prvýkrát, že rapamycín má schopnosť vytvárať imunitné bunky, ktoré majú pamäťové atribúty," uviedol Dr Kunle Odunsi, riaditeľ RPCI a šéf výskumu. "Bunky imunitného systému budú schopné žiť dlhšie a vždy mať na pamäti, že rakovinové bunky sú zlé a mali by byť napadnuté a zabité."

Vakcína na rakovinu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu