Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Novorodencov vraždil doktor, prepichoval im miechu!

Kermit Gosnell Zobraziť galériu (5)
Kermit Gosnell

PHILADELPHIA - "Klinika smrti"! Tak sa dá určite nazvať nemocnica, na ktorej ešte donedávna vykonávali potraty. Doktora, ktorý v zariadení pracoval, totiž obvinili zo zabitia siedmich novorodencov!

Kermit Gosnell (69) usmrtil bábätká obzvlášť krutým spôsobom. Pri vraždení použil nožnice, ktorými im prepichol miechu. Na kliniku si už dlhé roky sťažovali jej klientky, ktorými boli prevažne chudobné ženy a imigrantky. Gosnell je okrem toho podozrivý zo zabitia ženy, ktorá zomrela na následky predávkovania liekov na utíšenie bolesti, zatiaľ čo čakala na zákrok.

Okresný prokurátor Seth Williams na súde vyhlásil, že "systém v tomto prípade zlyhal na celej čiare". Podľa neho mali príslušné úrady nemocnicu zavrieť už dávno. "Pennsylvánia predsa nie je krajina tretieho sveta," uviedol. Okrem Gosnella obvinili ďalších deviatich zamestnancov vrátane jeho ženy.

Lekár mal počas tridsiatich rokov prevádzky zariadenia zarobiť na nebezpečných operáciach milióny dolárov. Zdravotný personál navyše údajne nemal na vykonávanie svojej práce žiadnu kvalifikáciu. V Pennsylvánii sú potraty po 24. týždni tehotenstva nelegálne, obvineného však nezastavil ani vyšší stupeň gravidity.

"U žien v siedmom alebo ôsmom mesiaci umelo vyvolal pôrod, na svet priviedol deti, ktoré boli úplne životaschopné a potom ich zabil tak, že ich pichol zozadu do krku," uviedol Williams. Obetí by malo byť údajne oveľa viac, Gosnell však veľkú časť lekárskych záznamov zničil. Pri získavaní dôkazov na klinike vyšetrovatelia narazili na desiatky nádob, v ktorých sa nachádzali kusy nožičiek zabitých detí.

Obžaloba tvrdí, že v nemocnici panovali otrasné hygienické podmienky. Miesto podľa svedkov zapáchalo mačacím močom, pretože sa v ňom voľne pohybovali zvieratá. Na nábytku a plachtách boli stopy krvi pacientiek, lekárske inštrumenty pracovníci poriadne nesterilizovali a zdravotnícke pomôcky používali neustále dookola.

"Jediné, čo ho zaujímalo, boli peniaze. Vykonával potraty, ktoré by iní lekári za žiadnych podmienok neurobili," dodal asistent štátneho zástupcu Joanne Pescatore. Kliniku okamžite po odhalení uzavreli a Gosnellovi odobrali licenciu. Súdny proces stále pokračuje.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu