Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lekári sa pomýlili, dieťa takmer zomrelo v matke!

Matthew váži iba kilo a hrozia mu trvalé následky Zobraziť galériu (2)
Matthew váži iba kilo a hrozia mu trvalé následky

LONDÝN/BRATISLAVA - Dieťa Londýnčanky Anity Arory (46) takmer zomrelo v jej lone po tom, čo lekári ignorovali podozrenie, že je tehotná. Opakovane ju ubezpečili, že ide iba o príznaky menopauzy. Malého Matthewa pred smrťou zachránila iba urýchlená operácia.

Dieťa, ktoré sa narodilo predčasne o dva mesiace, by zomrelo, ak by okamžite neurobili cisársky rez kvôli problémom s placentou. Matthew sa tak narodil na Štedrý deň, len dva dni po tom, čo matka zistila, že je naozaj tehotná.

Arora teraz zvažuje žalobu pre nedbanlivosť lekárov. "Povedala som im pred piatimi mesiacmi, že si myslím, že som tehotná. Moja perióda prestala a ja som priberala na váhe. Spýtala som sa, či to je možné, ale povedali mi, aby som sa nebála, že to je vekom," uviedla.

Lekári si nechali ujsť aj ďalšiu príležitosť na odhalenie materstva. V septembri podstúpila Anita liečbu žlčovových kameňov. Odborník jej nakoniec predpísal iba nízkotučnú diétu na upravenie hmotnosti a poradil jej ibuprofen na zmiernenie bolesti. Liek, ktorý mohol poškodiť srdce dieťaťa.

23. decembra jej materská intuícia zvíťazila a ona sa rozhodla navštíviť opäť ordináciu. "Sedela som na gauči, keď sa moje brucho začalo pohybovať a to bola posledná kvapka," povedala. Lekár bol ohromený, keď urobil tehotenský test a poslal ju rovno na na ultrazvuk.

"Keby som čakala ešte jeden deň, bolo by moje dieťa mŕtve. Je to môj vianočný zázrak," dodala.

Matthew váži len jeden kilogram a zostáva hospitalizovaný v nemocnici. Či sa na ňom prejavia následky diéty alebo užívania liekov proti bolesti, je ešte príliš skoro povedať. Informoval denník The Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu