Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Autobus sa zrútil na zjazdovku: Jedna obeť, 36 zranených

Oblasť ľadovca Rettenbachferner
Oblasť ľadovca Rettenbachferner

SÖLDEN - Chlapec (15) prišiel o život a ďalších 36 ľudí utrpelo zranenia pri nehode nemeckého autobusu v rakúskom Tirolsku. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

K nehode autobusu v oblasti ľadovca Rettenbachferner došlo v sobotu podvečer v Söldene. Autobus s lyžiarmi zišiel zo soľou rozmočenej a príkrej cesty.

Následne sa vozidlo zrútilo niekoľko metrov svahom na zjazdovku a tam narazilo do betónového stĺpa vleku. V čase nehody však už zjazdovka bola zatvorená.

Všetci dovolenkári v autobuse boli z okolia nemeckého mesta Ichenhausen. Po nehode previezli 15-ročného chlapca okamžite na kliniku, ale už sa mu nedalo pomôcť, oznámil hovorca rakúskej polície.

Vodič autobusu, ktorý utrpel ťažké zranenia, a tiež niektorí ďalší pasažieri v prednej časti vozidla boli tak zakliesnení, že ich museli z vraku vystrihovať.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Zranených previezli viacerými vrtuľníkmi na kliniku do Innsbrucku a nemocníc na okolí. Na mieste zasahovali hasiči, horskí záchranári a vyše 60 zdravotníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu