Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zúrivý medveď roztrhal turistu, dvoch zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SALMON - Jedného muža zabil a ďalšieho muža so ženou zranil medveď, ktorý zaútočil uprostred stredajšej noci v obľúbenom táborisku na okraji Yellowstonského parku v USA. Oznámila to dnes agentúra Reuters.

Ako spresnil hovorca úradu pre prírodné parky v Montane Ron Aasheim, útok bol zrejme dielom len jedného medveďa, ktorý napadol dva stany. Zatiaľ ale nie je jasné, či išlo o grizzlyho alebo medveďa baribal.

"Myslela som si, že zo mňa bude večera," povedala Deb Freeleová (58) z kanadského Ontária o okamihu, kedy sa prebudila a zistila, že ju do ramena hryzie medveď. "Počas stotiny sekundy som cítila, ako mi jeho zuby drvia kosť. Vykríkla som a zdalo sa, že to ho rozdráždilo. Znovu sa do mňa zahryzol," líčila v nemocnici, kam bola prevezená.

"Rozhodla som sa, že budem robiť mŕtvu," dodáva. "Uvoľnila som všetky svaly v tele, aby som bola ako handrová bábika. Hovorila som si, že buď budem hrať mŕtvu, alebo budem mŕtva naozaj." Podarilo sa jej to, medveď ju nechal a odišiel.

Podľa Aasheima boli zrejme útoky medveďa nevyprovokované a nezdá sa ani, že by medveďa prilákalo jedlo v táborisku. Podobné útoky medveďov na človeka sú veľmi zriedkavé, dodal Aasheim. Posledný smrteľný útok medveďa v Montane sa stal v roku 2001, kedy grizzly napadol a zabil lovca prezlečeného za losa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu