Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Starček neprežil útok medveďa grizzly

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CHEYENNE - Medveď grizzly zabil v USA 70-ročného muža v blízkosti Yellowstoneského národného parku. Útok sa odohral vo štvrtok zrejme len niekoľko hodín potom, čo vedci medveďa chytili a uspali, aby ho mohli vyšetriť, napísala dnes agentúra AP.

Zviera má na krku obojok s vysielačkou, ktorá umožňuje sledovať jeho pohyb. Vedci z tímu pre výskum medveďov grizzly sa ho pokúsi znova odchytiť a odobrať mu vzorku DNA, aby zistili, či je za útok na muža skutočne zodpovedný, povedal novinárom šerif Scott Steward.

Muž sa vydal do hôr zo svojej chaty v oblasti Kitty Creek asi desať kilometrov od východného vstupu do Yellowstoneského parku. Keď sa nevracal, vydala sa ho hľadať jeho manželka. Stretla sa s jedným z vedcov, ktorý sa s ňou potom vracal a našiel telo jej muža asi tri kilometre od chaty na mieste, kde pred niekoľkými hodinami s kolegami nechali medveďa, aby sa prebral z účinkov uspávacej strely.

Podľa odborníkov na grizzly je nepravdepodobné, že by sa v oblasti, kde bol muž zabitý, vyskytoval iný medveď ako dospelý samec, ktorého vedci uspali. Medvede grizzly sa od minulého roka opäť umiestňujú na americký federálny zoznam ohrozených živočíchov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu