Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Holandský chlapec z líbyjského airbusu sa zotavuje

Chlapec, ktorý prežil pád Líbyjského Airbusu Zobraziť galériu (7)
Chlapec, ktorý prežil pád Líbyjského Airbusu

TRIPOLIS - Holandský chlapec, ktorý "zázrakom" prežil haváriu líbyjského lietadla, pri ktorej zomrelo 103 ďalších osôb, absolvoval operáciu zlomenín nôh a je v stabilizovanom stave, uviedol vo štvrtok jeho ošetrujúci lekár.

"Dieťa absolvovalo niekoľko operácií nôh. Malo jednoduché zlomeniny ako aj dvojité fraktúry," povedal lekár v štátnej líbyjskej televízii. Ako však zdôraznil, chlapec je stále zmätený a "nereaguje dobre na okolie".

Líbyjské úrady identifikovali chlapca ako občana Holandska a štátna tlačová agentúra JANA uviedla aj jeho meno. Holandský denník Babants Dagblad napísal, že chlapec by mohol byť 9-ročný Ruben van Assouw z Tilburgu v južnom Holandsku. So svojím 11-ročným bratom Enzom a rodičmi bol na safari v Južnej Afrike.

Holandské ministerstvo zahraničia potvrdilo, že dvaja členovia chlapcovej rodiny sú už na ceste do Tripolisu, aby chlapca formálne identifikovali.

Medzi 103 obeťami lietadla leteckej spoločnosti Afriqiyah Airways, ktoré havarovalo v stredu na ceste z Johannesburgu do Tripolisu, bolo 61 občanov Holandska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu