Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Učiteľka si išla zabehať, zabili ju vlci

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ANCHORAGE - Vlci zrejme zabili učiteľku z Aljašky, keď si išla pri odľahlej dedine zabehať do prírody. Polícia na to došla podľa výsledkov pitvy a po ohliadke miesta, kde bola Candice Bernerová (32) nájdená.

Informovala o tom dnes stanica BBC. Ak sa potvrdí, že vinníci sú vlci, potom je to prvý takýto prípad v USA za minulé polstoročie.

Telo bolo odvlečené z cesty do krovia a okolo neho boli vlčie stopy. Pitva ukázala, že žena zomrela na zranenie utrpená pri zvieracom útoku.

Jej telo našli v pondelok večer ľudia, ktorí sa išli prejsť na skútroch. Bernerová bola naposledy videná popoludní v škole v Chignik Lake, kde učila. Miesto leží asi 760 kilometrov južne od Anchorage a žije tam len stovka obyvateľov.

Policajt Audie Holloway povedal, že podľa stôp na ženu zaútočili dvaja až tri vlci. Iné mäsožravé zvieratá vraj v oblasti nežijú a miestne vlky boli v posledných dňoch agresívnejšie ako obvykle.

Bernerová behala dlhé trate a na Aljašku sa odsťahovala vlani v auguste z Pensylvánie.

Dedinčanov v minulých dňoch znepokojili sliediaci vlci v okolí. Minulý týždeň preto chodili deti do školy len v sprievode a okolo dediny hliadkovali skútre s ozbrojenými posádkami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu