Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pri Viedni havaroval slovenský kamión, 6 mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

Aktualizované

VIEDEŇ - Slovenský kamión sa mal stať účastníkom vážnej dopravnej nehody iba 15 kilometrov od Viedne. Autobus postupne vrazil do dvoch kamiónov. Pri havárii zahynulo šesť ľudí. Sedem ľudí sa zranilo ťažko, ďalších 17 má ľahké zranenia. Druhý kamión mal byť z Rumunska.

Podľa Petra Stana z ministerstva zahraničných vecí má jedno z nákladných áut aj s návesom slovenské značky, no keďže vodič aj so spolujazdcom sú v nemocnici, nie sú schopní komunikovať a policajti ich doklady nenašli, nie je možné zistiť, či majú slovenské občianstvo. Podrobnosti sa zisťujú.

V nemeckom autobuse sa viezli hlavne kosovskí Albánci. Podľa prvých správ agentúr APA a DPA, autobus s 38 ľuďmi z neznámej príčiny vrazil do prvého kamióna. Do kolízie sa dostal aj s druhým nákladným autom. Oba kamióny pred nehodou išli za sebou. Autobus sa podľa polície po nehode neprevrátil. Prvé správy udávali ako príčinu zrážky poľadovicu, ale správa rakúskych diaľnic informáciu neskôr dementovala. Podľa hovorcu "vozovka bola suchá ako prach, celý deň svietilo slnko." 

Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí v autobuse zahynulo. Agentúry DPA a APA informovali o štyroch mŕtvych pasažieroch. Polícia uviedla, že zahynul vodič a cestujúci z prvých radov. Najmenej jeden mŕtvy bol aj v jednom z nákladných áut. Medzi zranenými sú údajne Srbi a ďalší, ktorých národnosť ešte nezistili.

K nehode došlo okolo polnoci na diaľnici A21 medzi Badenom a Viedňou. Na mieste boli záchranári a polícia, ktorá odklonila dopravu. Prevádzku obnovili približne o siedmej ráno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu