Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zima opäť udrela, celé Česko je pod snehom

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - S ďalšími prívaly nového snehu museli celú noc bojovať cestári na celom území Českej republiky. Množstvo ciest však aj napriek tomu vo štvrtok ráno zostalo zasnežených, problémy boli aj na diaľniciach a rýchlostných cestách, železnice uzavreli najmenej štyri regionálne trate.

Veľké problémy mala ráno Praha. Po nočnom snežení sa dlho nedarilo odpratať ani hlavné ťahy. Hromadná dopravná nehoda troch áut navyše v rannej špičke paralyzovala dopravu na jednom z príjazdov do hlavného mesta. Problémy mali vodiči aj v ďalších častiach Prahy. "Je to asi najhoršie od začiatku roka," hodnotil situáciu pred šiestou hodinou vodič smetiarskeho auta, ktorý sa snažil prejsť ulicami v centre metropoly.

Niekoľko nehôd komplikovalo prevádzku na plzenskej diaľnici D5. Problémy so zjazdnosťou hlásili ráno aj vodiči na diaľnici D1.

Najhoršia situácia je zrejme v strednej, južnej a západnej časti Čiech. Nehody boli hlásené z niekoľkých tamojších rýchlostných ciest. V dvoch prípadoch išlo o havárie autobusov, ktoré si však nevyžiadali žiadnych zranených. V južných Čechách robia problémy hlavne kamióny.

Zatvorené sú najmenej štyri regionálne železničné trate v Čechách. Vlaky nejazdili v Prahe medzi Radotínom a hlavnou stanicou, medzi Litoměřicami a Liběšicami v Ústeckom kraji, v Královohradeckom regióne úsek Doudleby nad Orlicí - Rokytnice v Orlických horách a na severnej Morave úsek Třemešná v Sliezsku - Osoblaha. Prevádzku na trati Rakovník - Beroun potom komplikovalo odstraňovanie následkov vykoľajení vlaku pri posunovaní.

Problémy sú ale aj na Morave. Pred siedmou hodinou musela polícia uzavrieť dvojkilometrový úsek diaľnice 383, kde záchranári vyslobodzovali havarovaný kamión. Väčšinu moravských hlavných ťahov stihli cestári ošetrovať už ráno, takže cesty boli mokré alebo na nich ležal takmer roztopený sneh. Pre nízke teploty a silný vietor hrozí tvorba jazykov a závejov, povrch vozoviek môže zamŕzať. Na Morave sa navyše ráno opäť začalo snežiť a situácia sa tak môže zhoršovať.

Podľa meteorológov by malo snežiť aj cez deň a miestami napadne ďalších osem centimetrov snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu