Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nový eko-vibrátor šetrí životné prostredie!

Nový eko-vibrátor
Nový eko-vibrátor

DUBLIN - Vibrátor, ktorý nepotrebuje batérie a je celý z recyklovateľných materiálov, je malým príspevkom priemyslu sexuálnych pomôcok k boju za lepšie životné prostredie. V čase, keď svetové ekologické problémy rieši summit OSN v Kodani, ho propaguje malá írska firma Cadena Enterprises. Jej výrobok nesie sľubné meno Earth Angel, teda Pozemský anjel.

"Stačí rozložiť skladaciu kľučku ukrytú v základni a takto s ňou otáčať. Za štyri minúty si vyrobíte dosť energie na 30 minút maximálnych vibrácií," vysvetlila agentúre AFP pohon tohto "ekovibrátoru" Janice O'Connorová, ktorá spolu so svojim manželom Chrisom firmu založila.

"Chceli sme vytvoriť sexuálnu hračku, ktorá by rešpektovala životné prostredie a páčila sa spotrebiteľom. Každé priemyselné odvetvie má povinnosť urobiť, čo je v jeho silách, aby sa zmenšilo účinky klimatických zmien. My s našou novou technológiou dúfame, že ostatní nás budú nasledovať a hľadať iné spôsoby koncipovania svojich výrobkov," citovala AFP oboch manželov.

Dvadsaťcentimetrového "pozemského anjela" sa od apríla, kedy bol uvedený na trh, predalo asi tisíc kusov. Írsko je však silne katolícka krajina, takže pomôcka sa vyrába v Číne. "A čo Boh na to všetko?" - "Úprimne povedané," odpovedá na túto otázku Chris O'Connor, "prečo by nemal chcieť niečo, čo je ekologické a neškodí životnému prostrediu?"

V priemysle sexuálnych hračiek a pomôcok sa podľa AFP každoročne vo svete točí 22 miliárd eur (670 miliárd korún) a jeho výrobky spotrebúvajú hory batérií, z ktorých značná časť sa nerecykluje. Podľa Chrisa O'Connora by sa jeho technológia dala použiť aj na iné malé zariadenia s motorčekom, napríklad na elektrické kefy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu