Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mladá žena porodila v nemocnici na záchode!

OPAVA – Zdravé dievčatko porodila žena (23) v utorok predpoludním na toalete nemocnice v Opave. Nadránom ju priviezla sanitka s akútnymi bolesťami brucha. Pri prvom vyšetrení poprela, že by bola tehotná.

„Povedala, že je to vylúčené. Preto mala ísť ráno na ďalšie vyšetrenie. Tam už nedošla. Odskočila si na záchod a o 9.30 hod. porodila,“ povedal hovorca nemocnice Daniel Svoboda.

Podľa lekárov je matka a dcérka v poriadku. Žena dieťa priviedla na svet bez cudzej pomoci. „Pri pôrode sa však pretrhla pupočná šnúra. Hrozilo vykrvácanie. Žene pomáhali zdravotné sestry, ktoré zavolali lekára,“ doplnil Svoboda.

Budúca matka si utorok nadránom zavolala záchranku. Bolelo ju brucho. „Previezli ju na chirurgický urgentný príjem. Ošetrujúci lekár sa jej pýtal, či nie je v druhom stave. Žena to vyvrátila s tým, že v októbri bola u gynekológa“, informoval hovorca.

Doktor ju poslal domov. Ráno mala prísť na ďalšie vyšetrenia.

Okolo ôsmej sa pacientka do nemocnice vrátila. Zistili u nej brušnú anomáliu. „Ženu sme poslali na ďalšie podrobné vyšetrenia. Keď sa išla na jedno z nich zaregistrovať, odskočila si na záchod. Tam porodila," povedal hovorca nemocnice.

Po pôrode viac ako 3 kilogramové dievčatko previezli do ostravskej fakultnej nemocnice. Podľa zástupcu prednostu Pôrodnícko-gynekologickej kliniky tejto nemocnice Jána Segetiho sa podobné prípady vyskytnú. „Už som sa stretol so ženami, ktoré skutočne do pokročilého štádia tehotenstva o ňom nevedeli,“ povedal. „Príznaky, ktoré majú, si do súvislosti s tehotenstvom nemusia dávať. Sú to ale výnimočné prípady.“

Hovorca opavskej nemocnice ho doplnil: „Pokiaľ pacientka tehotenstvo popiera a nie je si ho vedomá, a ak ide navyše o rozbehnutý pôrod, nemusia ho vo výnimočných prípadoch rozpoznať ani moderné diagnostické metódy“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu