Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chobotnica sa z nudy naučila zhasínať akvárium!

(Zdroj: Profimedia)

COBURG - Chobotnica menom Otto spôsobila ťažkú hlavu zamestnancom akvária v bavorskom meste Coburg. Najprv sa naučila žonglovať so spoluobyvateľmi akvária, potom začala hádzať kamene na sklo a nakoniec zistila, ako sa dá v akváriu "zhasnúť" pomocou skratu v žiarovke lampy, napísal britský denník The Daily Telegraph.

Zamestnanci sú presvedčení, že Otto bol otrávený neustále svietiacim svetlom v akváriu. A tak zistil, že ho môže zhasnúť, keď vylezie na okraj nádrže a smerom k svetlu vystrekne prúd vody. Skratovaná elektrina miatla ako elektrikárov, tak zamestnancov akvária Sea Star. Preto sa rozhodli držať nočné služby, spať na podlahe a zistiť, čo záhadné výpadky prúdu spôsobuje.

"Bolo to vážne, pretože spolu so svetlom vypadávali i dodávky prúdu do celého akvária, čo ohrozovalo životy ostatných živočíchov, ktorým pumpy prestávali čerpať vodu," povedal novinárom hovorca akvária.

"Tretiu noc sa podarilo zistiť, že všetok ten zmätok spôsobuje Otto. Vedeli sme, že sa nudí, pretože akvárium je na zimu uzatvorené. So svojimi 80 centimetrami je Otto dosť veľký, aby vyliezol na okraj akvária a dostrekol na žiarovku o výkone 2000 W starostlivo namiereným prúdom vody," dodal hovorca.

"Teraz sme umiestnili svetlo trochu vyššie, aby sa k nemu už nedostal," uviedla riaditeľka akvária Elfriede Kummerová. "Ale Otto sa neustále dožaduje pozornosti a vymýšľa nové kúsky, takže na neho budeme musieť dávať väčší pozor - a pravdepodobne mu dať i nejaké nové hračky, aby sa mal s čím zabaviť. 

Raz sme ho videli, ako vo svojej nádrži žongluje s krabami pustovníkmi a inokedy hádzal na sklo kamene. Čas od času si úplne prestavia celé akvárium, aby sa mu viac páčilo, ale tým dosť stresuje svojich spolubývajúcich," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu