Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Výbuch v atómovej elektrárni vo Francúzsku

Jadrová elektráreň pri meste Flamanville. Zobraziť galériu (2)
Jadrová elektráreň pri meste Flamanville. (Zdroj: Twitter/bezdiario)

PARÍŽ - V strojovni jadrovej elektrárne vo Flamanville na severozápade Francúzska došlo dnes k výbuchu, ktorý však nespôsobil únik radiácie. Regionálne úrady departmentu Manche v Normandii ubezpečili, že išlo len o záležitosť technického charakteru a nie o jadrovú nehodu. Situácia je podľa nich plne pod kontrolou. .

Regionálne úrady departmentu Manche v Normandii ubezpečili, že išlo len o záležitosť technického charakteru a nie o jadrovú nehodu. Situácia je podľa nich plne pod kontrolou. Elektráreň je na pobreží pri meste Flamanville, kam zamierili záchranné jednotky z niekoľkých miest.

Explózia bola zaznamenaná o 10:00 SEČ. K požiaru a následnému výbuchu došlo v strojovni jedného z dvoch reaktorov elektrárne, ležiacej zhruba 25 kilometrov západne od mesta Cherbourg, oznámila energetická spoločnosť Électricité de France (EdF), ktorá spravuje jadrové elektrárne vo Francúzsku.
 
Podľa hasičov sa explózia aj následný požiar týkajú centra elektrárne, ktoré je mimo jadrovú zónu. Jadrová elektráreň má dva tlakovodné reaktory, ktoré boli postavené v rokoch 1986 a 1987. Tretí reaktor má byť dokončený do roku 2018.
 
Manažment EdF ubezpečil, že nikto sa nezranil a že požiar dostali okamžite pod kontrolu a reaktor č. 1 odpojili od rozvodnej siete.

Viac o téme: VýbuchJadrová elektráreňFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu