Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ľudia pobúrení, televízia vyrobila škandál s utečencami: Nahnali ich ako otrokov, kvôli reportáži

Po rekordných zrážkach postihli mesto Houston záplavy
Po rekordných zrážkach postihli mesto Houston záplavy (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Trapas ako hrom. Televízny štáb chcel nakrútiť reportáž o upratovaní po záplavách. Na svoju smolu však prišiel na miesto neskoro. To však spravodajcom nezabránilo v kreativite, ktorou si však pohnevali miestnych obyvateľov. Odpad z kontajnerov sa začal ako zázrakom vracať späť do ulíc. A to všetko s pomocou utečencov, ktorých si nakrúcali.

Televízny štáb rakúskej stanice si vyrobil poriadny trapas. Po povodniach, ktoré zasiahli Nemecko, sa do upratovacích prác zapojili aj utečenci. Tí pomáhali s odpadom, ktorý spôsobil silný dážď a následné záplavy. Po príchode do 60-tisícového mesta Schwäbisch Gmünd štáb zistil, že prišiel neskoro. Toto nemohli spravodajcovia nechať len tak a rozhodli sa pre kuriózne riešenie. Utečencov poslali vyhádzať všetko odpad naspäť do ulíc, aby ich mohli nakrútiť ako upratujú.

A tak sa stalo, že obyvatelia mesta neverili vlastným očiam. Odpadky sa vracali na svoje pôvodné miesto, pretože štáb prinútil utečencov upratovanie zahrať. "Nemohli sme uveriť svojim očiam, čo sa to zrazu deje," opísal jeden svedok incident.

Záplavy v Schwäbisch Gmünd

Rems Zeitung píše, že utečencov doviedli na miesto v čistej obuvi a za zvuku hudby z ich mobilov sa pustili do upratovania. Čo je však oveľa viac zarážajúce, novinári sa dohodli s primátorom, že všetok odpad povyťahujú z kontajnerov.

Hovorca mesta Markus Herrmann už vyslovil poľutovanie. "Tá situácia je veľmi nešťastná, Chceli sme iba ukázať, že utečenci skutočne pracujú," povedal Herrmann. Miestnych pobúril aj fakt, že nakrúcali iba utečencov, nie domácich. Podľa všetkého malo ísť o rakúsku televíziu ORF, túto správu však kompetentní neskôr nechceli potvrdiť.

Viac o téme: PovodneUtečenciDaždeUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu