Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarsko zasiahli silné búrky a dažde, kolabovala doprava

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Východ a stred Maďarska zasiahli včera podvečer búrky a výdatné dažde, ktoré spôsobili materiálne škody a na niektorých miestach úplne ochromili hromadnú dopravu, vrátane železničnej.

Podľa informácií Maďarskej meteorologickej služby zasiahli Budapešť búrky prichádzajúce od východu, miestami spadlo v priebehu troch hodín 67 milimetrov zrážok. Z meraní za uplynulých 30 rokov vyplýva, že zrážkový priemer na celý august v hlavnom meste Maďarska je 54 milimetrov.

Zástupca hovorcu budapeštianskeho riaditeľstva Úradu ochrany pred katastrofami Norbert Kiss pre agentúru MTI uviedol, že kvôli popadaným konárom, vyvráteným stromom, zaplaveným pivniciam a garážam volali hasičov na pomoc vo vyše 80 prípadoch. Podobné problémy zaznamenali v celej Peštianskej župe.

V Budapešti museli prerušiť na určitý čas prevádzku viacerých električkových a trolejbusových liniek. Popadané stromy a konáre, poruchy zabezpečovacích zariadení, podmyté koľaje a zásahy bleskom spôsobili problémy aj v železničnej doprave. Na tratiach Budapešť-Hatvan-Miškovec, Budapešť-Cegléd-Szolnok-Záhony, Budapešť-Újszász-Szolnok-Lőkösháza a Budapešť-Veresegyház-Vác meškali vlaky okolo 50 minút.

V Debrecíne a jeho okolí spôsobili okrem prietrže mračien problémy na niektorých miestach aj krúpy. Hasiči odčerpávali vodu zo zaplavených pivníc a kvôli prívalu vody prerušili prevádzku električky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu