Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruská propaganda už má vinníka: Terčom bol Putin, letel miestom činu pár minút pred boeingom!

Putinovo lietadlo sa vraj minulo so zostreleným boeingom Zobraziť galériu (9)
Putinovo lietadlo sa vraj minulo so zostreleným boeingom (Zdroj: Russia Today)

MOSKVA - Správa o zostrelení civilného lietadla nad Ukrajinou šokovala celý svet. Popritom sa objavili informácie, že v čase tragédie letel na približne rovnakej trase stroj, na ktorého palube sa nachádzal Vladimir Putin. Ruský prezident sa vracal z Brazílie, kde sa zúčastnil summitu BRICS.

"Môžem povedať, že Putinovo lietadlo a malajzijský boeing prelietavali rovnakou oblasťou zhruba vo výške 10 kilometrov. Prezidentské dotyčným miestom ale preletelo o 16:21 moskovského času, malajzijské približne o polhodinu skôr," povedal nemenovaný zdroj televízii Russia Today.

"Obrysy, lineárne rozmery aj sfarbenie oboch lietadiel sú veľmi podobné. Z väčšej vzdialenosti vyzerajú takmer identicky," dodal.

Ruská propaganda už má
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Russia Today)

Súčasne s touto správou však ruská štátna agentúra Interfax zverejnila úplne protichodné informácie. Tvrdí, že cez vojenským konfliktom zmietanú Ukrajinu žiadne lietadlo s Putinom na palube v rovnakom čase ako malajzijský boeing neletelo. "Putin lieta len jedným strojom, ide o Board One. Vždy letí z moskovského letiska Vnukovo-3, ale ponad Ukrajinu neletel už dlhší čas," doplnil zdroj z letiskového terminálu.

Let MH17 havaroval vo štvrtok krátko pred pol piatou hodinou popoludní. Smeroval z holandského Amsterdamu do malajzijského Kuala Lumpur. Na palube cestovalo takmer tristo ľudí. Boeing mal okolo 17,20 miestneho času vstúpiť do ruského vzdušného priestoru, nikdy sa tak už ale nestalo. Ruskí rebeli ho podľa všetkého zostrelili 60 kilometrov od hranice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu