Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrteľná zhoda náhod: Otec s deťmi (†9, 12) sa zadusili kvôli balíčku čipsov!

Rodina v priebehu pol roka prišla o všetkých členov Zobraziť galériu (3)
Rodina v priebehu pol roka prišla o všetkých členov (Zdroj: The Bolton News)

GORTEEN - Írske mesto Gorteen sa stále spamätáva z najhoršej rodinnej tragédie za posledných 12 rokov. Hlúpou zhodou náhod tam pri večernom sledovaní televízie vyhasol život otca Trevora Wallworka a jeho dvoch detí Kimberley (†12) a Harryho (†9). Všetkých troch našli nehybne ležať v obývačke, ktorou sa rozliehal smrtiaci plyn. Tragédia sa vystupňovala o pár mesiacov neskôr, keď sa za nimi na druhý svet pobrala aj matka Susan po tom, čo v nemocnici podľahla rakovine.

Po takmer dvoch rokoch sa polícii podarilo rozlusknúť záhadu smrti troch členov rodiny z írskeho mestečka Gurteen. Trevora Wallworka, jeho dcérku Kimberley a syna Harryho našli v decembri 2011 bez známok života v obývačke ich rodinného domčeku. Všetci ležali pred televíziou, Trevor na pohovke a deti pri jeho nohách.

Nič nenasvedčovalo tomu, že sa stali obeťami násilného činu a polícia preto začala intenzívne vyšetrovanie záhadnej tragédie. Teraz, keď bolo ukončené, dospeli detektívi k šokujúcemu záveru. Mladú rodinku zabil oxid uhoľnatý, ktorý sa šíril z komína po tom, čo sa v ňom zasekol prázdny balíček čipsov.

Ten tam zrejme deti hodili ešte predtým, ako v ňom otec založil oheň, čo vysvetľuje, že v plameňoch nezhorel, ale sa nafúkol a vyletel do komína, kde ostal zakliesnený. Obývačkou sa potom začal šíriť oxid uhoľnatý, známy ako tichý zabijak, ktorého sa deti s otcom nevedomky nadýchali a postupne umierali.

Harry bol šikovným futbalistom.
Zobraziť galériu (3)
Harry bol šikovným futbalistom.  (Zdroj: The Bolton News)

Na to, že nie je niečo v poriadku, prišla až Trevorova nevlastná sestra Vicky, keď sa bratovi nevedela dovolať. Vybrala sa preto k nemu domov, kde sa jej naskytol hrozný pohľad. V obývačke objavila mŕtve telá brata a jeho detí a v kuchyni štekajúcich psov. Od začiatku však bola presvedčená o tom, že išlo len o nešťastnú náhodu. "Trevor bol oddaný manželke aj deťom, bol skvelý otec, brat aj syn," povedala pre The Bolton News.

Matka Kim a Harryho zomrela v nevedomí

Podľa miestneho koronera Alana Walsh je tento prípad jedným z najtragickejších, ktoré sa za posledných 12 rokov v meste odohrali. Rodinná tragédia sa vystupňovala o pár mesiacov neskôr, v júni 2012, keď zomrela aj matka nebohých detí Susan. V nemocnici prehrala ťažký boj s rakovinou pŕs. "Je mi ešte viac ľúto toho, že Susan Wallwork zomrela bez vedomia o tom, ako jej deti a manžel zahynuli," povedal Walsh.

Malá Kimberley s mamou Susan.
Zobraziť galériu (3)
Malá Kimberley s mamou Susan.  (Zdroj: The Bolton News)

V meste sa po trojnásobnej tragédii rozvírila diskusia o používaní detektorov oxidu uhoľnatého v domoch, ktoré chcú zaviesť ako povinné.

Oxid uhoľnatý je považovaný za najčastejšiu príčinu otráv v celej histórii ľudstva. Jeho nebezpečnosť spočíva v tom, že je bez zápachu a preto je ťažké jeho únik rozoznať. Otrava sa prejavuje bolesťou hlavy, závratmi, búšením srdca či bolsťami končatín. Jeho odstránenie z krvi môže trvať niekoľko hodín, ba dokonca aj dní.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu