Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Romana (†19) zabil vrtuľník na diaľkové ovládanie: Odsekol mu hlavu!

Roman Pirozek Zobraziť galériu (4)
Roman Pirozek (Zdroj: nypost.com)

NEW YORK - Nevinná zábavka sa stala osudnou 19-ročnému tínedžerovi, ktorý sa spolu s ďalšími nadšencami vybral do jedného z newyorských parkov, aby sa trochu pohral s vrtuľníkom na diaľkové ovládanie. Asi nikto by si vopred nedokázal predstaviť, že Romana Pirozeka stroj, ktorý sa mu vymkne spod kontroly, pripraví o hlavu a spôsobí jeho smrť.

Včera popoludní zasiahli Romana čepele vrtule a odrezali mu vrch lebky, uviedla televízia WNBC. Iné zdroje hovoria o tom, že prišiel o hlavu a dokonca aj časť ramena. Pri príchode polície už nejavil známky života.

Podľa profilu na Facebooku, ktorý odstránili, bol Roman viceprezidentom miestneho klubu Seaview Rotary Wings, a v čase smrti boli pri ňom aj traja jeho členovia. Existujú však informácie, že v parku sa nachádzal aj jeho otec.

Romana (†19) zabil vrtuľník
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nypost.com)

Romana (†19) zabil vrtuľník
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nypost.com)

Dievčatko, ktoré sa hralo v blízkosti nešťastia, uviedlo, že chlapcovi chýbala horná časť lebky. Model vrtuľníka, ktorý zabil mladíka, vyrobili na Taiwane a podľa portálu dailymail.co.uk sa jeho cena pohybuje od 300 do 1000 dolárov. Niektoré stránky však píšu aj o sume 1500 dolárov a váhe 2,7 kila.

Romana (†19) zabil vrtuľník
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nypost.com)

Sestra obete Amy Pirozeková prezradila, že pracoval ako nákladná obsluha pre leteckú spoločnosť a opísala ho ako brata, ktorý ju vždy chránil. "Bol to najlepší človek na svete. Mal veľké srdce. Nikdy na neho nezabudnem," povedala pre Wall Street Journal s tým, že len chcel na svoje hobby využiť deň voľna.

Susedia ho opísali ako "zanieteného nadšenca" a policajný zdroj dodal, že pri lietaní s vrtuľníkmi používal agresívny štýl a často predvádzal rôzne triky. A to aj v čase, kedy prišlo k tragédii.

Roman mal na YouTube vlastný kanál, toto je jedno z jeho videí

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu